Хрін – золотий корінь

Хрін – це корінь, який цінують не лише за пряний смак, а й за цілющі властивості, які обумовлені вмістом.

Хрін – золотий корінь
Судини

Речовини, які містить хрін, позитивно впливають на кровообіг у периферійних ділянках. Таким чином споживання хрону нормалізує артеріальний тиск і запобігає ризику утворення тромбів. У той же час сульфати покращують еластичність судин, знижуючи ризик інсульту та інфаркту.

Для очищення судин використовують настоянку з листя хрону. Потрібно змішати 500 мл горілки, по 1 ст. л. сухого і подрібненого листя, серцевину волоського горіха, червоний перець. Залишити на 10 днів у темному місці. Пити потрібно по 30 крапель протягом місяця.

Проблеми з апетитом

Якщо у вас немає апетиту – їжте хрін. Речовина, що надає пряного смаку хрону, збільшує секрецію шлункового соку і апетит у людей, які страждають анемією чи анорексією. Для кращого ефекту необхідно вживати хрін, змішаний із невеликою кількістю меду. Приймати по 1 ч. л. три рази на день за 15 хв. до їди.

Кашель

Хрін очищає дихальні шляхи, тому його рекомендують вживати при лікуванні кашлю. Великий корінь хрону подрібнюють на м’ясорубці, із м’якоті вичавлюють сік. До нього додають сік двох лимонів і ложку меду. Приймати засіб потрібно по 1 ст. л. раз на день. Зберігати ліки необхідно у холодильнику.

Протипоказання: гастрит та інші захворювання шлунку. Лікування не повинне тривати довше тижня, тому що у великих кількостях хрін подразнює слизові.

Проблеми з пам’яттю

Хрін багатий вітамінами групи В, необхідними для функціонування нервової системи і поліпшення пам’яті. Він тонізує організм, знижує холестерин, а також корисний для здоров’я шкіри і волосся.

Пам’ятайте, що навіть найбільш корисний вітамінний продукт не можна вживати у великих кількостях, і це, у першу чергу, стосується хрону. Тому не забудьте порадитися з лікарем.

«Погляд часу» №6-9.02.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *