Кисільні береги: корисно, смачно, дешево

Кисільні береги
Кисільні береги: корисно, смачно, дешево

Ми звикли ставитися до киселю як до солодкого напою, ласощів на любителя. Однак киселі бувають різні – у тому числі і несолодкі. До зрілого віку «шлаковий баласт» отруює наш організм: обмінні процеси сповільнюються, ми відчуваємо занепад сил, порушується робота судин, все це відбивається на нашому зовнішньому вигляді – ми виглядаємо старше своїх років. Є чудовий спосіб очищення організму від токсинів і шлаків: він перевірений мільйонами людей. Звільнитися від «шлакового баласту» допоможе кисіль із гречаної крупи.

Гречаний кисіль

  • Гречана крупа – 4 ст. л.,
  • оливкова олія – 1 ст. л.

Гречаний кисіль

Гречану крупу пропустити через м’ясорубку чи подрібнити на кавомолці. Гречане борошно засипати у склянку і залити холодною водою, все перемішати, потім повільно вилити суміш у 1 літр киплячої води, постійно помішуючи. Варити 10 хв. Коли кисіль буде готовий, додати до нього оливкову олію.

Як пити гречаний кисіль: за 30 хв. до сніданку та вечері випивати 1/2 скл. киселю і з’їдати 1 ч. л. меду.

Курс очищення – 30 днів.

Гречаний кисіль не тільки звільнить організм від токсинів і шлаків, але завдяки йому покращиться робота серцево-судинної системи, знизиться рівень холестерину, нормалізуються тиск і обмінні процеси.

Кисіль молочний із медом

  • Молоко – 4 скл.,
  • вода – 4 ст. л.,
  • мед – 4 ст. л.,
  • родзинки – 4 ст. л.,
  • крохмаль – 4 ч. л.,
  • цукор – 2 ст. л.

Кисіль молочний із медом

Мед розчинити у холодній воді, розвести крохмаль. Родзинки перебрати і промити. Молоко довести до кипіння, додати родзинки, цукор, розведений крохмаль і, помішуючи, довести до кипіння.

Подавати кисіль у холодному вигляді.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *