Китайський солодкий соус

Китайський солодкий соус

  • 3 ст. л. томатної пасти,
  • 250 мл апельсинового (свіжовичавленого) соку,
  • 2 ст. л. олії,
  • 2 зубчики часнику,
  • 30 г імбиру (корінь),
  • цибулина ріпчаста (велика),
  • 2 ст. л. червоного сухого вина,
  • 1 ст. л. картопляного крохмалю,
  • 1 ст. л. води (холодна кип’ячена),
  • 2 ст. л. соєвого соусу,
  • 2 ст. л. коричневого цукру,
  • 1 ст. л. оцту.

Цибулю почистити і дрібно нарізати. Імбир почистити і натерти на дрібній тертці. Часник подрібнити.

З’єднати цибулю, часник і імбир. Смажити 2 хв.

За допомогою соковижималки видавити апельсиновий сік.

В окремій мисці з’єднати апельсиновий сік, томатну пасту, соєвий соус, оцет, червоне вино і коричневий цукор. Усе добре перемішати. Додати у сковороду, перемішати і дати закипіти.

Потім окремо змішати ложку крохмалю з холодною водою.

Розведений крохмаль теж додати до загального соусу, помішуючи.

Знову дати масі закипіти та далі уварювати соус до такого стану, що вам подобається. Цей соус за консистенцією може бути і густим та рідким.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *