Китайський солодкий соус
- 3 ст. л. томатної пасти,
- 250 мл апельсинового (свіжовичавленого) соку,
- 2 ст. л. олії,
- 2 зубчики часнику,
- 30 г імбиру (корінь),
- цибулина ріпчаста (велика),
- 2 ст. л. червоного сухого вина,
- 1 ст. л. картопляного крохмалю,
- 1 ст. л. води (холодна кип’ячена),
- 2 ст. л. соєвого соусу,
- 2 ст. л. коричневого цукру,
- 1 ст. л. оцту.
Цибулю почистити і дрібно нарізати. Імбир почистити і натерти на дрібній тертці. Часник подрібнити.
З’єднати цибулю, часник і імбир. Смажити 2 хв.
За допомогою соковижималки видавити апельсиновий сік.
В окремій мисці з’єднати апельсиновий сік, томатну пасту, соєвий соус, оцет, червоне вино і коричневий цукор. Усе добре перемішати. Додати у сковороду, перемішати і дати закипіти.
Потім окремо змішати ложку крохмалю з холодною водою.
Розведений крохмаль теж додати до загального соусу, помішуючи.
Знову дати масі закипіти та далі уварювати соус до такого стану, що вам подобається. Цей соус за консистенцією може бути і густим та рідким.