Класичний суп-харчо

Класичний суп-харчо

У різних народів є свої секрети довголіття: у Франції вважають за краще дробове харчування, скандинави – жирну рибу, а італійці – пекучий червоний перець. Але найцікавіший варіант страви для довголіття зберегли в Грузії. У цього народу прийнято вважати, що запорука міцного здоров’я і довгого життя – регулярне приготування і вживання класичного супу-харчо.

Склад:

  • Яловичина – 500 г,
  • рис – 60 г,
  • цибуля – 200 г,
  • соус ткемалі – 2 ст. л.,
  • петрушка – 1 пуч.
  • лавровий лист
  • хмелі-сунелі
  • коріандр
  • шафран
  • сіль
  • перець

Приготування:

М’ясо наріжте шматочками середньої величини, залийте холодною водою і варіть близько двох годин.

Коли м’ясо буде готове, додайте до бульйон ткемалі або 2 ст л. гранатового соку. Доведіть до кипіння, всипте дрібно нарізану цибулю і варіть на середньому вогні 10 хв.

Після додайте до бульйону промитий рис.

Горіхи з часником за допомогою блендера подрібніть до пастоподібного стану і додайте до супу. Залиште на повільному вогні на 10 хв.

Слідом додайте до бульйону лавровий лист, хмелі-сунелі, коріандр, шафран, сіль і перець. Добре все перемішайте і проваріть близько 7 хв.

Кінзу і петрушку дрібно наріжте, додайте до супу, доведіть до кипіння і зніміть із вогню. Готовій страві дайте пару годин настоятися.

У Грузії харчо подають зі свіжим лавашем, маринованою цибулею та соусом ткемалі.

 «УЮТ» №20-14.05.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *