Кололик

Кололик
Кололик

Кололик – м’ясна кулька з начинкою. Цю страву можна зробити як першою, так і гарніром, не порівнянним за смаком ні з чим іншим.

  • М’ясо – 600 г,
  • цибуля – 3 шт.,
  • картопля – 6 шт.,
  • манна крупа – 3 ст. л.,
  • рис – 3 ст. л.,
  • яйця – 2 шт.,
  • томатна паста – 50 г,
  • петрушка – 50 г,
  • кінза – 50 г,
  • базилік – 20 г,
  • олія – 2 ст. л.,
  • сіль,
  • чорний мелений перець.

М’ясо відваріть у підсоленій воді. Цибулю наріжте кубиками й обсмажте до прозорості. Рис відваріть, а половину зелені помийте й дрібно наріжте. Змішайте все й додайте спеції за смаком.

Зварене м’ясо витягніть і остудіть, а бульйон процідіть. Із м’яса зробіть фарш, додайте в нього яйця й манну крупу. Приготуйте фрикадельки з начинкою: сформуйте з м’яса кульки середнього розміру, розплющіть у млинець і покладіть 0,5 ч. л. рисової маси в центр. Сформуйте фрикадельки з начинкою всередині, розміром із невеликі курячі яйця.

Картоплю крупно наріжте. М’ясний бульйон доведіть до кипіння, опустіть в нього фрикадельки, картоплю й томатну пасту. Ще раз закип’ятіть і варіть, поки не звариться картопля. Готовий суп розлийте по тарілках і посипте зверху рештою зелені.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *