Кололик

Кололик – м’ясна кулька з начинкою. Цю страву можна зробити як першою, так і гарніром, не порівнянним за смаком ні з чим іншим.
- М’ясо – 600 г,
- цибуля – 3 шт.,
- картопля – 6 шт.,
- манна крупа – 3 ст. л.,
- рис – 3 ст. л.,
- яйця – 2 шт.,
- томатна паста – 50 г,
- петрушка – 50 г,
- кінза – 50 г,
- базилік – 20 г,
- олія – 2 ст. л.,
- сіль,
- чорний мелений перець.
М’ясо відваріть у підсоленій воді. Цибулю наріжте кубиками й обсмажте до прозорості. Рис відваріть, а половину зелені помийте й дрібно наріжте. Змішайте все й додайте спеції за смаком.
Зварене м’ясо витягніть і остудіть, а бульйон процідіть. Із м’яса зробіть фарш, додайте в нього яйця й манну крупу. Приготуйте фрикадельки з начинкою: сформуйте з м’яса кульки середнього розміру, розплющіть у млинець і покладіть 0,5 ч. л. рисової маси в центр. Сформуйте фрикадельки з начинкою всередині, розміром із невеликі курячі яйця.
Картоплю крупно наріжте. М’ясний бульйон доведіть до кипіння, опустіть в нього фрикадельки, картоплю й томатну пасту. Ще раз закип’ятіть і варіть, поки не звариться картопля. Готовий суп розлийте по тарілках і посипте зверху рештою зелені.