Комора порад

«УЮТ» №14-2019
Щоб посуд блищав
Надати блиску скляному й фарфоровому посуду допоможе спеціальний розчин. Для цього в 1 л води треба розчинити 1 ст. л. кухонної солі і 2 ст. л. столового оцту. У цьому розчині ретельно помити посуд, потім обполоснути під холодною проточною водою і насухо витерти вафельним або паперовим рушником.
Як відкрити млинок для спецій?
Багато хто купує спеції у скляних баночках із вмонтованими млинками. Це дуже зручно: просто крутіть кришечку – і свіжомелені спеції готові.
Багато хто цікавиться, як відкрити млинок для спецій, якщо це не передбачено виробником. Занурте баночку кришкою вниз у ємкість із окропом. Почекайте пару хвилин, поки пластик стане піддатливим. Обхопіть кришку рушником, щоб не обпектися, і потягніть – вона легко зісковзне. Тепер витріть усі деталі насухо, наповніть баночку улюбленими спеціями й надіньте кришку, сильно натиснувши на неї рукою. Так само можна відкрити банку, якщо спрямувати на неї струмінь гарячого повітря з фена.
Для порівняння: скляний млинок (40 г) коштує від 70 грн, а пакетик спецій (40 г) – від 15 грн. А так можна використовувати млинок многоразово. І зручно, і економно!