Компот із гарбуза

Компот із гарбуза

Гарбуз дуже корисний овоч, має різні вітаміни та мікроелементи. Найчастіше з нього готуються каші, пюре, цукати. Ми ж хочемо запропонувати вам дуже смачний гарбузовий компот. Готується він швидко, а випивається миттєво.

Гарбузовий компот має дуже цікавий смак. Такий сонячний і дуже корисний, як і всі страви з гарбуза. Сам варений гарбуз виходить ароматним, приємним на смак, його можна їсти просто так, як десерт, або використовувати на солодкі пироги чи запіканки.

Склад:

  • 1 л води,
  • 500 г м’якоті гарбуза,
  • 50 г цукру,
  • сік 1 лимона (приблизно 50 г),
  • 4-5 бутонів гвоздики.

Приготування:

Гарбуз нарізати кубиками (2 x 2 см). У воду покласти гвоздику і цукор, довести до кипіння. Викласти гарбуз. Варити до м’якості гарбуза. Це десь приблизно 10-15 хв. з моменту закипання.

Із лимона вичавити сік, вилити у компот. Довести до кипіння.

Більше компот проявить свій смак, коли настоїться і повністю охолоне. Спробуйте на смак і при необхідності додайте цукор.

 «Погляд часу» №7-13.02.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *