Консервована кукурудза
Навіть консервовану кукурудзу можна зробити вдома. І повірте, це дуже просто! Виходить набагато смачніше магазинної. Головне, вона робиться виключно з натуральних продуктів, без будь-яких консервантів. А значить, можна не боятися давати її навіть дітям.
Склад:
- Кукурудза – 10 шт.,
- червоний перець – 1 шт.,
- болгарський перець – 1 шт.,
- цибуля – 1 шт.,
- яблучний оцет – 600 мл,
- цукор – 225 г,
- гірчиця – 1 ст. л.,
- кмин – 1 ч. л.,
- насіння селери – 0,5 ч. л.,
- червоний перець мелений – 0,5 ч. л.,
- сіль – 2 ч. л.,
- чорний перець мелений – 0,5 ч. л.,
- вода – 65 мл,
- кукурудзяний крохмал – 2 ст. л.
Приготування:
Налийте у велику каструлю воду, доведіть до кипіння.
Покладіть у каструлю кукурудзу, доведіть до кипіння і варіть 3 хв.
Готову кукурудзу помістіть у миску з крижаною водою. Зріжте кукурудзяні зерна, наріжте кубиками цибулю і перець. Гострий перець додавайте виключно за бажанням. Складіть кукурудзу з овочами у миску.
У велику каструлю налийте оцет, додайте цукор, гірчицю, кмин, селеру, червоний перець, сіль і чорний перець. На середньому вогні доведіть до кипіння.
Додайте кукурудзяну суміш і знову доведіть до кипіння. Варіть на мінімальному вогні 12-15 хв. При виникненні піни знімайте її ложкою.
Стерілізуйте банки і кришки.
Змішайте кукурудзяний крохмаль із водою і додайте у каструлю. Розмішайте до повного розчинення і зробіть середній вогонь. Варіть, часто помішуючи, поки маса не почне густіти, приблизно 5-7 хв.
Перекладіть кукурудзяну суміш у банки, закрийте кришками.
Дайте охолонути до кімнатної температури, після поставте у холодильник. Для довгого зберігання сховайте у прохолодне місце.
«Погляд часу» №34-2019