Консервована кукурудза

Консервована кукурудза

Навіть консервовану кукурудзу можна зробити вдома. І повірте, це дуже просто! Виходить набагато смачніше магазинної. Головне, вона робиться виключно з натуральних продуктів, без будь-яких консервантів. А значить, можна не боятися давати її навіть дітям.

Склад:

  • Кукурудза – 10 шт.,
  • червоний перець – 1 шт.,
  • болгарський перець – 1 шт.,
  • цибуля – 1 шт.,
  • яблучний оцет – 600 мл,
  • цукор – 225 г,
  • гірчиця – 1 ст. л.,
  • кмин – 1 ч. л.,
  • насіння селери – 0,5 ч. л.,
  • червоний перець мелений – 0,5 ч. л.,
  • сіль – 2 ч. л.,
  • чорний перець мелений – 0,5 ч. л.,
  • вода – 65 мл,
  • кукурудзяний крохмал – 2 ст. л.

Приготування:

Налийте у велику каструлю воду, доведіть до кипіння.

Покладіть у каструлю кукурудзу, доведіть до кипіння і варіть 3 хв.

Готову кукурудзу помістіть у миску з крижаною водою. Зріжте кукурудзяні зерна, наріжте кубиками цибулю і перець. Гострий перець додавайте виключно за бажанням. Складіть кукурудзу з овочами у миску.

У велику каструлю налийте оцет, додайте цукор, гірчицю, кмин, селеру, червоний перець, сіль і чорний перець. На середньому вогні доведіть до кипіння.

Додайте кукурудзяну суміш і знову доведіть до кипіння. Варіть на мінімальному вогні 12-15 хв. При виникненні піни знімайте її ложкою.

Стерілізуйте банки і кришки.

Змішайте кукурудзяний крохмаль із водою і додайте у каструлю. Розмішайте до повного розчинення і зробіть середній вогонь. Варіть, часто помішуючи, поки маса не почне густіти, приблизно 5-7 хв.

Перекладіть кукурудзяну суміш у банки, закрийте кришками.

Дайте охолонути до кімнатної температури, після поставте у холодильник. Для довгого зберігання сховайте у прохолодне місце.

«Погляд часу» №34-2019

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *