Корисні властивості моркви

Усі знають про корисні властивості моркви. Якщо щоранку розпочинати із салату з моркви й олії, то дорогі вітаміни точно не будуть потрібні.
У цьому овочі міститься дуже велика концентрація селену, який необхідний для здоров’я. Він потрібний для нашої шкіри та волосся. Якщо пити щодня 1 скл. соку моркви, то можна забути про такі захворювання як атеросклероз, гіпертонія й анемія. Цей сік лікарі радять уживати людям, які перенесли інфаркт, так само цей сік знімає печію при підвищеній кислотності. А ще таким соком просто виліковуються запалення горла, застуда та захриплість. Під час нежитю цей сік закрапується у ніс. Варена морква з вершковим маслом захищає від утворення ракових клітин – цей висновок був зроблений ученими.
Морквяне бадилля допомагає при варикозному розширенні вен. Для цього варто бадилля висушити. Треба закип’ятити 2 л води, потім у гарячу воду додати 10 ст. л. висушеного бадилля. Кип’ятити протягом 5 хв. Тримати після цього під кришкою до повного охолодження. Тільки тоді можна процідити відвар. Уживати потрібно чотири рази на день по 1 скл. Зберігати відвар потрібно у холодильнику.
Морква здатна лікувати трофічні виразки. А при циститові варто робити компреси та прикладати до низу живота.
Ця красуня має ще одну чудову властивість: вона може підвищувати рівень гемоглобіну у крові. Якщо вживати моркву протягом кількох місяців, аналізи прийдуть у норму.