Корисні зимові салати
Капустяний
- 1 кг капусти,
- 2 великі цибулини,
- по 200 г моркви,
- консервованого зеленого горошку й кукурудзи,
- а також вареної квасолі,
- 1 ст. л. томату.
Капусту порізати на квадратики, посолити, додати цукор, оцет і добре перемішати. Залишити на 30 хв. Потім підсмажити до напівготовності. Окремо підсмажити моркву з цибулею, додати томат. З’єднати з капустою і тушкувати на слабкому вогні. За 15 хв. до готовності додати горошок, квасолю та кукурудзу.
Грибний
- 500 г грибів,
- 2 невеликі цибулини,
- 3 ст. л. зеленого консервованого горошку,
- 300 г капусти,
- 3-4 ст. л. олії,
- морквина.
Порізані гриби з цибулею підсмажити до готовності. Моркву потерти та замаринувати: додати за смаком цукор, оцет, сіль, перець. Добре віджати, заправити столовою ложкою гарячої олії, перемішати. Капусту порізати на невеличкі квадратики і заправити так само, як і моркву, додавши подрібнений зубчик часнику та зелений горошок. Добре перемішати і дати постояти годину.
З Червонокачанної Капусти
- 250 г червонокачанної капусти,
- яблуко,
- 30 г олії,
- зелена цибуля,
- цукор,
- сіль і оцет – за смаком.
Капусту нашаткувати, посолити й перетерти руками. Почищене яблуко дрібно порізати. Можна додати потертий на великій тертушці корінь селери. Полити олією, заправити цукром і оцтом. Усе перемішати, притрусити салат порізаною зеленою цибулею.