Королівський пиріг із двома начинками
Ніжний сирний смак трохи нагадує чизкейк, а яблучний прошарок додає випічці соковитості і фруктового аромату.

Склад:
- Вершкове масло – 100 г,
- цукор – 240 г,
- яйця – 3 шт.,
- борошно – 250 г,
- сир – 400 г,
- сметана – 100 г,
- ванілін – 1,5 г,
- крохмаль – 1 ст. л.,
- яблука – 3-4 шт.,
- кориця – 0,5 ч. л.,
- сіль – 2 щіп.
Приготування
Змішайте розм’якшене вершкове масло з 100 г цукру, щіпкою солі і 2 яйцями. За допомогою ложки перетріть до однорідності. Всипте борошно і замісіть еластичне тісто. Замотайте його у харчову плівку і поставте у холодильник на 30 хв.
Щоб приготувати начинку, змішайте сир, яйце, 90 г цукру, ванілін, дрібку солі і сметану. Збийте суміш блендером до отримання однорідної маси. Додайте крохмаль і ще раз збийте.
Очистіть яблука і натріть на крупній тертці. Викладіть на суху сковороду, посипте цукром і корицею і тушкуйте 5-7 хв., помішуючи.
Застеліть дно роз’ємної форми пергаментним папером, викладіть тісто і рівномірно розподіліть, сформувавши бортики. Викладіть на дно охолоджені яблука, а зверху залийте сирною масою. Підрівняйте краї тіста ложкою.
Розігрійте духовку до 180 °С і випікайте пиріг 40-45 хв. Дайте йому повністю охолонути у формі, потім приберіть бортики і перекладіть випічку на блюдо.
За бажанням пиріг можна прикрасити ягодами, шоколадом або кокосовою стружкою.
«Уют» №32-5.08.2021