Королівський пиріг із двома начинками

Ніжний сирний смак трохи нагадує чизкейк, а яблучний прошарок додає випічці соковитості і фруктового аромату.

Королівський пиріг із двома начинками

Склад:

  • Вершкове масло – 100 г,
  • цукор – 240 г,
  • яйця – 3 шт.,
  • борошно – 250 г,
  • сир – 400 г,
  • сметана – 100 г,
  • ванілін – 1,5 г,
  • крохмаль – 1 ст. л.,
  • яблука – 3-4 шт.,
  • кориця – 0,5 ч. л.,
  • сіль – 2 щіп.

Приготування

Змішайте розм’якшене вершкове масло з 100 г цукру, щіпкою солі і 2 яйцями. За допомогою ложки перетріть до однорідності. Всипте борошно і замісіть еластичне тісто. Замотайте його у харчову плівку і поставте у холодильник на 30 хв.

Щоб приготувати начинку, змішайте сир, яйце, 90 г цукру, ванілін, дрібку солі і сметану. Збийте суміш блендером до отримання однорідної маси. Додайте крохмаль і ще раз збийте.

Очистіть яблука і натріть на крупній тертці. Викладіть на суху сковороду, посипте цукром і корицею і тушкуйте 5-7 хв., помішуючи.

Застеліть дно роз’ємної форми пергаментним папером, викладіть тісто і рівномірно розподіліть, сформувавши бортики. Викладіть на дно охолоджені яблука, а зверху залийте сирною масою. Підрівняйте краї тіста ложкою.

Розігрійте духовку до 180 °С і випікайте пиріг 40-45 хв. Дайте йому повністю охолонути у формі, потім приберіть бортики і перекладіть випічку на блюдо.

За бажанням пиріг можна прикрасити ягодами, шоколадом або кокосовою стружкою.

«Уют»  №32-5.08.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *