Короп, запечений у сметанному соусі

За цим рецептом приготувати рибу дуже просто. А в результаті вона вийде ніжною, буквально тане в роті. Риба виходить дуже смачною, і ароматною. М’ясо коропа відмінно відстає від кісток, а зелень в поєднанні зі сметанним соусом надає страві особливий шик.

Короп, запечений у сметанному соусі

Склад:

  • Короп – 1 шт.,
  • сметана – 300 г,
  • біле вино – 300 мл,
  • часник – 5 зуб.,
  • оливкова олія – 5 ст. л.,
  • петрушка – 1 ст. л.,
  • прованські трави,
  • перець,
  • сіль.

Приготування:

Короп випатрайте. Наріжте рибу шматками. Натріть їх сіллю і перцем.

Подрібніть часник і змішайте його з олією. Туди ж додайте сушену петрушку. Ароматну суміш вилийте на короп. Залиште його на 15 хв., щоб добре замаринувати.

Розігрійте духовку до 200 ºС.

Тепер приготуйте сметанний соус. Сметану змішайте з вином. За смаком додайте прованські трави.

Форму для запікання змастіть маслом. На дно викладіть шматки коропа. Залийте їх сметанним соусом.

Готуйте страву 35-40 хв. У процесі раза два полийте короп соусом.

Читайте також: Риба з картоплею в духовці

 «Уют» №22-28.05.2020

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *