Короп, запечений у сметанному соусі
За цим рецептом приготувати рибу дуже просто. А в результаті вона вийде ніжною, буквально тане в роті. Риба виходить дуже смачною, і ароматною. М’ясо коропа відмінно відстає від кісток, а зелень в поєднанні зі сметанним соусом надає страві особливий шик.

Склад:
- Короп – 1 шт.,
- сметана – 300 г,
- біле вино – 300 мл,
- часник – 5 зуб.,
- оливкова олія – 5 ст. л.,
- петрушка – 1 ст. л.,
- прованські трави,
- перець,
- сіль.
Приготування:
Короп випатрайте. Наріжте рибу шматками. Натріть їх сіллю і перцем.
Подрібніть часник і змішайте його з олією. Туди ж додайте сушену петрушку. Ароматну суміш вилийте на короп. Залиште його на 15 хв., щоб добре замаринувати.
Розігрійте духовку до 200 ºС.
Тепер приготуйте сметанний соус. Сметану змішайте з вином. За смаком додайте прованські трави.
Форму для запікання змастіть маслом. На дно викладіть шматки коропа. Залийте їх сметанним соусом.
Готуйте страву 35-40 хв. У процесі раза два полийте короп соусом.
Читайте також: Риба з картоплею в духовці
«Уют» №22-28.05.2020