Коржики з зеленою цибулею

Коржі з цибулею

  • Борошно – 3 скл.,
  • окріп – 300 мл,
  • олія – 2 ст. л.,
  • сіль – за смаком,
  • зелена цибуля – великий пучок (або 3 скл. нарізаної),
  • олія – для смаження.

Борошно залити окропом, перемішуючи виделкою. Обережно почати місити (спочатку буде гаряче). Місити 5 хв., сформувати тісто у кулю, покласти у миску, накрити і залишити на 30-60 хв.

Цибулю дрібно порізати. Приготуватися до розкатування: поставити поруч сіль, борошно, кухоль із олією для змащування коржів.

Розрізати тісто навпіл, ще раз навпіл, потім кожну четвертинку на 3 частини. Загалом має вийти 12 шматочків. Скласти шматочки назад у миску, накрити.

Посипати стіл і качалку борошном. Кожен шматочок тіста розкатати у корж товщиною 5 мм. Змастити маслом, посипати цибулею, посолити. Притиснути злегка цибулю у тісто.

Скачати спочатку трубочкою, потім равликом і заліпити вільний край.

Сплюснути злегка пальцями і розкатати обережно, товщиною 0,5 см. Підсипати на стіл борошна у міру потреби.

Смажити з обох сторін на добре розігрітій сковороді, на олії, до золотистого кольору.

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest