Котлетний рулет
Котлетний рулет – це вражаюча смакота. Якщо ви шукаєте вишукувану страву для святкового столу, то беріть на замітку цей рецепт.

Склад:
- Фарш – 450 г,
- цибуля – 2 шт.,
- яйця – 4 шт.,
- хлібні крихти – 50 г,
- кумін – 1 ч. л.,
- паприка – 1 ч. л.,
- чорний перець мелений – 0,5 ч. л.,
- соняшникова олія – 100 мл,
- цукор – 1 ч. л.,
- часник – 2 зуб.,
- лимонний сік – 40 мл,
- твердий сир – 100 г,
- моцарелла – 150 г,
- помідор – 1 шт.,
- солоні огірки – 1 шт.,
- сметана – 2 ст. л.,
- сіль,
- зелена цибуля,
- кріп.
Приготування
Змішайте яловичий фарш із подрібненою цибулею, хлібними крихтами, 1 яйцем, 1 ст. л. солі, куміном, паприкою та 0,25 ч. л. чорного меленого перцю.
Щоб приготувати домашній майонез, з’єднайте олію, 1 яйце, лимонний сік, 1 ч. л. солі, цукор, 0,25 ч. л. чорного меленого перцю і часник. Збийте інгредієнти занурювальним блендером.
Займемося начинкою. Наріжте кубиками помідор і огірок, твердий сир і моцареллу натріть на тертці.
Застеліть робочу поверхню плівкою, викладіть фарш і розімніть його прямокутником. Змастіть фарш домашнім майонезом. Зверху присипте твердим сиром та моцарелою. Викладіть нарізані помідори, солоний огірок, подрібнені зелену цибулю та кріп.
Акуратно скрутіть прямокутник у рулет, загорніть його плівкою та фольгою. Відправте в морозилку на 2-3 год. Розгорніть рулет і наріжте його скибочками.
Злегка збийте 2 яйця з 1 ч. л. солі, додайте сметану і перемішайте. Всипте борошно, перемішайте інгредієнти до однорідності.
Кожен шматочок рулету обваляйте у приготованій суміші й обсмажте з двох боків на сковороді, розігрітій з олією.
«Уют» №48-25.11.2021