Котлети «Пташине молоко»

Котлети «Пташине молоко»

Котлетки – те, що треба: всередині розтоплене вершкове масло з сиром і зеленню, завдяки чому м’ясо виходить соковитим, і хрустка скоринка з потрійною паніровкою. Це просто смакота!

Фарш:

  • 600 г курячого філе,
  • яйце,
  • цибулина,
  • 2 скибочки черствого батона,
  • зубчик часнику,
  • 1 ч. л. солі,
  • 1/4 ч. л. чорного меленого перцю,
  • олія.

Начинка:

  • 100 г твердого сиру,
  • 2 зварені яйця,
  • 50 г вершкового масла,
  • зелень,
  • сіль.

Паніровка:

  • 2 яйця,
  • борошно,
  • панірувальні сухарі,
  • дрібка солі.

Фарш перекрутити на м’ясорубці разом із замоченим у воді та віджатим батоном. Додати подрібнену цибулину, часник і яйця. Посолити, поперчити, перемішати.

Для начинки сир і яйця натерти на середній тертці. Додати подрібнену зелень і м’яке вершкове масло, яке зв’яже всі інгредієнти. Трохи посолити (орієнтуйтеся на свій смак, бо сир і так уже солоний).

Начинку розділити на 10 частин, зліпити їх в овал. Поставити у морозилку на 10 хв., щоб масло трохи підмерзло, але не заморозилося. Це потрібно, щоб начинка не витікала під час смаження.

Змочити руки у воді, відокремити трохи більше столової ложки фаршу, сплюснути у формі млинчика, у центр викласти начинку. Зліпити котлету так, щоб начинка була закрита фаршем. Обваляти у борошні, потім в яйцях, збитих з сіллю, далі у сухарях. Аналогічно зліпити інші котлети за кількістю начинки.

Викласти на сковороду з розігрітою олією. Смажити з обох сторін на вогні вище середнього. Потім трохи зменшити вогонь. Щоб котлети добре просмажилися, кілька разів перевертати їх.

«Погляд часу» №11-12.03.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *