Котлети «Пташине молоко»
Котлетки – те, що треба: всередині розтоплене вершкове масло з сиром і зеленню, завдяки чому м’ясо виходить соковитим, і хрустка скоринка з потрійною паніровкою. Це просто смакота!
Фарш:
- 600 г курячого філе,
- яйце,
- цибулина,
- 2 скибочки черствого батона,
- зубчик часнику,
- 1 ч. л. солі,
- 1/4 ч. л. чорного меленого перцю,
- олія.
Начинка:
- 100 г твердого сиру,
- 2 зварені яйця,
- 50 г вершкового масла,
- зелень,
- сіль.
Паніровка:
- 2 яйця,
- борошно,
- панірувальні сухарі,
- дрібка солі.
Фарш перекрутити на м’ясорубці разом із замоченим у воді та віджатим батоном. Додати подрібнену цибулину, часник і яйця. Посолити, поперчити, перемішати.
Для начинки сир і яйця натерти на середній тертці. Додати подрібнену зелень і м’яке вершкове масло, яке зв’яже всі інгредієнти. Трохи посолити (орієнтуйтеся на свій смак, бо сир і так уже солоний).
Начинку розділити на 10 частин, зліпити їх в овал. Поставити у морозилку на 10 хв., щоб масло трохи підмерзло, але не заморозилося. Це потрібно, щоб начинка не витікала під час смаження.
Змочити руки у воді, відокремити трохи більше столової ложки фаршу, сплюснути у формі млинчика, у центр викласти начинку. Зліпити котлету так, щоб начинка була закрита фаршем. Обваляти у борошні, потім в яйцях, збитих з сіллю, далі у сухарях. Аналогічно зліпити інші котлети за кількістю начинки.
Викласти на сковороду з розігрітою олією. Смажити з обох сторін на вогні вище середнього. Потім трохи зменшити вогонь. Щоб котлети добре просмажилися, кілька разів перевертати їх.
«Погляд часу» №11-12.03.2020