Котлети з баклажанами в духовці
Безумовно, «тісто» з баклажанів припаде до душі всім любителям синеньких! Дуже незвичайний рецепт змусить гостей гадати: з чого ж ви зробили запечені кульки? Навряд чи хтось зможе дати однозначну відповідь. Швидше за все, всі будуть уплітати частування за обидві щоки!

Склад:
- Баклажан – 1 шт.,
- панірувальні сухарі – 70 г,
- яйце,
- пармезан – 30 г,
- олія – 1 ст. л.,
- сир сулугуні – 100 г,
- сіль,
- перець,
- часниковий порошок,
- петрушка.
Приготування
Баклажан очистіть і наріжте кубиками. Кип’ятіть шматочки 5 хв. у підсоленій воді. Відкиньте баклажани на друшляк і відіжміть, щоб видалити зайву воду.
Подрібніть баклажани в блендері. Додайте до них яйце, тертий пармезан, 50 г панірувальних сухарів, подрібнену петрушку, сіль, часниковий порошок і перець, перемішайте.
Сформуйте невеликі фрикадельки, у центр яких помістіть шматочки сулугуні.
Накрийте деко пергаментом і викладіть на нього фрикадельки. Збризніть олією.
Випікайте 20 хв. при температурі 180 °С.
«УЮТ» №38-17.09.2020
Читайте також: Котлети з квасолі й овочів