Ковбаса з окрошки
Окрошка – улюблена літня страва для багатьох! Як її тільки не готують: і на квасі, і на кефірі, з трьома видами м’яса і зі звичайною лікарською ковбасою, з гірчицею і заправкою із зелені.

Ковбаса з окрошки буде для вас справжнім відкриттям! За зовнішнім виглядом вона нагадує знайомий усім десерт «Бите скло». Виходить ошатно, просто і зі смаком.
Склад:
- Балик – 150 г,
- куряча грудка – 150 г,
- яйця – 4 шт.,
- кріп – 40 г,
- часник – 2 зуб.,
- кефір – 200 г,
- гірчиця – 1 ч. л.,
- желатин – 35 г,
- вода – 100 мл,
- сіль – 0,5 ч. л.
Приготування
Замочіть желатин у 100 мл холодної води і залиште набухати.
За цей час відваріть курячу грудку (або використовуйте вже копчену) і курячі яйця.
Наріжте балик, куряче м’ясо і яйця дрібними кубиками. Змішайте, туди ж подрібніть зелень, видавіть часник.
Потім візьміть рівну пластикову пляшку без опуклостей, зріжте горлечко і наповніть її приготовленою нарізкою доверху.
Розтопіть желатин на плиті чи в мікрохвильовій печі, після чого змішайте його з кефіром, сіллю і гірчицею і залийте в пляшку повільно, періодично помішуючи довгою шпажкою.
Після цього поставте окрошку-ковбасу в холодильник на ніч або мінімум на 3 год.
Коли вона буде готова, надріжте пляшку й акуратно розірвіть її по спіралі.
Залишилося тільки нарізати ковбасу!
«УЮТ» №35-27.08.2020
Читайте також: Домашня ковбаса з сиром