Ковбаса з окрошки

Окрошка – улюблена літня страва для багатьох! Як її тільки не готують: і на квасі, і на кефірі, з трьома видами м’яса і зі звичайною лікарською ковбасою, з гірчицею і заправкою із зелені.

Ковбаса з окрошки

Ковбаса з окрошки буде для вас справжнім відкриттям! За зовнішнім виглядом вона нагадує знайомий усім десерт «Бите скло». Виходить ошатно, просто і зі смаком.

Склад:

  • Балик – 150 г,
  • куряча грудка – 150 г,
  • яйця – 4 шт.,
  • кріп – 40 г,
  • часник – 2 зуб.,
  • кефір – 200 г,
  • гірчиця – 1 ч. л.,
  • желатин – 35 г,
  • вода – 100 мл,
  • сіль – 0,5 ч. л.

Приготування

Замочіть желатин у 100 мл холодної води і залиште набухати.

За цей час відваріть курячу грудку (або використовуйте вже копчену) і курячі яйця.

Наріжте балик, куряче м’ясо і яйця дрібними кубиками. Змішайте, туди ж подрібніть зелень, видавіть часник.

Потім візьміть рівну пластикову пляшку без опуклостей, зріжте горлечко і наповніть її приготовленою нарізкою доверху.

Розтопіть желатин на плиті чи в мікрохвильовій печі, після чого змішайте його з кефіром, сіллю і гірчицею і залийте в пляшку повільно, періодично помішуючи довгою шпажкою.

Після цього поставте окрошку-ковбасу в холодильник на ніч або мінімум на 3 год.

Коли вона буде готова, надріжте пляшку й акуратно розірвіть її по спіралі.

Залишилося тільки нарізати ковбасу!

«УЮТ» №35-27.08.2020

Читайте також: Домашня ковбаса з сиром

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *