Ковбаса, запечена з цибулею в пиві

Перетворити кільце ковбаси під смачну закуску дуже легко. Для цього вам знадобиться трохи овочів і півпляшки пива.
Родзинкою цієї страви є соус. Червона цибуля з помідорами, тушковані в пиві, у процесі приготування перетворюються в ароматну підливу.
Склад:
- Кільце копченої ковбаси,
- червона цибуля – 3 шт.,
- помідори – 250 г,
- олія – 4 ст. л.,
- світле пиво – 200 мл,
- сіль,
- перець.
Приготування:
Кільце копченої ковбаси розріжте на невеликі шматочки. На кожному шматку зробіть кілька надрізів.
Цибулю наріжте півкільцями, помідори великими часточками. З’єднайте, додайте сіль, перець і соняшникову олію, перемішайте.
Перекладіть овочі у жаростійкий посуд. Зверху викладіть ковбасу і залийте пивом.
Розігрійте духовку до 180 ºС. Запікайте протягом 50 хв. до золотистого кольору.
Гарячу ковбасу можна подавати зі скибочками свіжого хліба. Відривайте шматочки і вмокайте прямо у густий соус. Не менш смачно буде, якщо полити овочевою підливою варену картоплю.
«УЮТ» №18-30.04.2020