«Красуня Сходу»
Страва з печінки: корисно і дешево
Печінка – субпродукт надзвичайно корисний. Із неї можна приготувати безліч різних страв.
- 1 кг печінки,
- 3 цибулини,
- 5 зубчиків часнику,
- 70 г олії,
- 8 ст. л. соєвого соусу,
- 4 ст. л. томатної пасти,
- 3 ст. л. крохмалю,
- 3 ст. л. меду,
- 1 ст. л. меленої паприки,
- 1 ст. л. солі.
Печінку нарізати скибочками і трохи відбити. Крохмаль, сіль, паприку, олію, подрібнений часник змішати. Кожну скибочку печінки вмочити в ароматно-олійну суміш і скласти у миску. Залишити маринуватися близько півгодини.
Приготувати соус: соєвий соус змішати з томатною пастою і медом. Влити 0,5 скл. окропу і гарненько перемішати, щоб мед розчинився.
Скибочки печінки обсмажити на розпеченій олії з усіх боків, скласти у глибоку сковороду, всипати цибулю, нарізану півкільцями і залити соусом. Тушкувати 10-15 хв. на середньому вогні.