Крем-суп з гарбузом

Крем-суп з гарбузом
Крем-суп з гарбузом
  • Невеликий гарбуз,
  • 300 г печериць,
  • 200 мл вершків,
  • 400 мл води,
  • цибулина,
  • зубчик часнику,
  • олія,
  • сіль,
  • чорний мелений перець,
  • сушений чебрець.

Духовку розігріти до 180 °С. Гарбуз розрізати навпіл, вийняти насіння. Застелити лист фольгою. Покласти на нього гарбуз зрізом, змащеним олією, донизу і запікати у духовці протягом години. Гриби помити, ніжки відокремити і відварити їх у воді на маленькому вогні під кришкою протягом 15-20 хв., додавши дрібку чебрецю і часник. Цибулю подрібнити, підсмажити на олії до золотавого кольору. Шапки грибів нарізати пластинками і додати до цибулі, смажити разом 10 хв. до випаровування рідини, посолити, поперчити. Із запеченого гарбуза вийняти ложкою м’якоть. У блендер скласти м’якоть гарбуза, відварені та охолоджені ніжки печериць і 1 скл. грибного відвару. Подрібнити до однорідності. Перелити у каструлю. Додати обсмажені з цибулею печериці, вершки, посолити, поперчити і довести до кипіння.

Эльмира Григорян, Днепропетровская область

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *