Крученики з грибами

Крученики з грибами – це рулетики з тонкого м’яса та з грибною начинкою. Ця смачна українська страва, сподобається всім без винятку.

Крученики з грибами

Склад:

  • Філе яловичини – 1 кг,
  • гречка – 60 г,
  • сушені гриби – 30 г,
  • яйце,
  • вершкове масло – 2 ст. л.,
  • борошно – 1 ст. л.,
  • сметана – 3/4 скл.,
  • цибулина,
  • морквина,
  • корінь петрушки,
  • один лавровий лист,
  • 1,5 кг картоплі,
  • олія,
  • сіль.

Приготування

Гриби відваріть, дрібно поріжте і змішайте з половиною порізаної та обсмаженої цибулі.

Відваріть гречку і змішайте з грибами, цибулею, порізаним вареним яйцем.

М’ясо наріжте тонкими скибочками, злегка відбийте, викладіть по ложці начинки. Скрутіть рулетиками, обв’яжіть ниткою, обсмажте в жирі до рум’яного кольору, покладіть у сотейник, додайте лавровий лист і другу половину цибулі. Залийте грибним відваром і тушкуйте до готовності, потім зніміть нитки.

Борошно злегка підсмажте в сотейнику на маслі, влийте сік, у якому тушкувалися крученики, додайте сметану, проваріть, процідіть і доведіть до кипіння.

Готові крученики подавайте зі смаженою картоплею та підливою.

 «Погляд часу» №2-12.01.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *