Крученики з грибами
Крученики з грибами – це рулетики з тонкого м’яса та з грибною начинкою. Ця смачна українська страва, сподобається всім без винятку.

Склад:
- Філе яловичини – 1 кг,
- гречка – 60 г,
- сушені гриби – 30 г,
- яйце,
- вершкове масло – 2 ст. л.,
- борошно – 1 ст. л.,
- сметана – 3/4 скл.,
- цибулина,
- морквина,
- корінь петрушки,
- один лавровий лист,
- 1,5 кг картоплі,
- олія,
- сіль.
Приготування
Гриби відваріть, дрібно поріжте і змішайте з половиною порізаної та обсмаженої цибулі.
Відваріть гречку і змішайте з грибами, цибулею, порізаним вареним яйцем.
М’ясо наріжте тонкими скибочками, злегка відбийте, викладіть по ложці начинки. Скрутіть рулетиками, обв’яжіть ниткою, обсмажте в жирі до рум’яного кольору, покладіть у сотейник, додайте лавровий лист і другу половину цибулі. Залийте грибним відваром і тушкуйте до готовності, потім зніміть нитки.
Борошно злегка підсмажте в сотейнику на маслі, влийте сік, у якому тушкувалися крученики, додайте сметану, проваріть, процідіть і доведіть до кипіння.
Готові крученики подавайте зі смаженою картоплею та підливою.
«Погляд часу» №2-12.01.2023