Кругла редиска – солодка, довгаста – пікантна

Редиска зміцнює серцево-судинну й імунну системи, стабілізує рівень цукру. А ще редиска багата на вітаміни, допомагає роботі шлунка й підходить тим, хто стежить за фігурою.

Кругла і довгаста редиска

У редисці лише 16 калорій на 100 г. Тому її вважають продуктом з негативною калорійністю: організм витрачає на її перетравлювання більше енергії, ніж отримує від з’їденого коренеплоду.

Крім того, овоч позбавляє організм шлаків і допомагає травленню. У редисці є вітаміни групи В і С, а також пектини, каротин, ефірні олії, мінеральні солі. Регулярне вживання редиски знижує ризик пухлин. Завдяки калію, який є в редисці у високій концентрації, вона сприяє зниженню артеріального тиску і зменшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Редиска містить фітонциди – на кшталт натуральних антибіотиків, тому овоч допомагає уникнути різних застуд. Здатна позбавляти організм від надлишку слизу, це корисно у разі застуди, астми та ангіни.

Вживання редиски може сповільнювати процес розщеплення вуглеводів, що допомагає нормалізувати рівень глюкози у крові. Добре й те, що редиска має сечогінні властивості і збільшує вироблення сечі. Вона є потужним антибактеріальним засобом.

Овоч може бути солодкуватим або досить гострим: якщо подобається перший варіант, зверніть увагу на круглу редиску, хочете більше пікантності – вибирайте довгасті коренеплоди.

«Погляд часу» №14-6.04.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *