Кукурудза сповільнить старіння й очистить організм від шлаків

кукурудза від старіння

Напевно, не знайдеться такої людини, яка б не любила кукурудзу, особливо варену! Я давно живу у сільській місцевості – тут у кожного господаря на городі відведено почесне місце для “цариці полів”. І недаремно! Зерна кукурудзи не тільки дуже смачні, вони містять багато корисних речовин!

У складі цього злаку 26 елементів таблиці Менделєєва! А також море вітамінів, клітковина, білки, вуглеводи, жири. І, незважаючи на досить високу калорійність, кукурудза вважається дієтичним продуктом!

У чому ж її користь? Зерна кукурудзи при вживанні в їжу у будь-якому вигляді зміцнюють імунітет, очищають від шлаків організм, знижують рівень холестерину, благотворно впливають на шлунково-кишковий тракт, зміцнюють нервову систему. Кукурудза абсолютно безпечна для алергіків і діабетиків. А вже для тих, хто хоче скинути вагу, вона просто подарунок природи, тому що нормалізує обмін речовин.

Є у мене сусідка, пенсіонерка Валентина Пилипівна, так вона цю кукурудзу просто обожнює, навіть у супи і різні соуси додає – дуже смачно виходить. Жінка вже у віці, але її енергії може позаздрити і молода! Це, сміється моя сусідка, сили дає кукурудза! Так, дійсно, у кукурудзі міститься і селен, який допомагає уповільнити старіння і відновлює сили.

Саме Валентина Пилипівна допомогла моїй мамі забути про свої проблеми з нирками і печінкою. Я з задоволенням поділюся її рецептами. Можливо, комусь вони стануть у нагоді.

При хворобах нирок, печінки і жовчних шляхів застосовується настій: потрібно взяти 4 ст. л. кукурудзяних рилець і залити 0,5 л окропу. Укутати і настоювати 2 год., після чого процідити. Приймати 2-3 рази на день по 100 мл (по 0,5 скл.) за 2 год. до їди.

До речі, цей же настій добре діє при склерозі судин головного мозку. А при запаленні печінки дуже добре заварювати кукурудзяні рильця просто як чай. Пити його рекомендується протягом 5-6 місяців.

Якщо ви ніякими хронічними захворюваннями печінки не страждаєте, але хочете бути постійно у хорошій формі, скористайтеся таким рецептом. Узяти 1-2 ст. л. кукурудзяних рилець, залити 1 скл. окропу, бажано у термосі. Витримати 7-8 год. Пити по 2 ст. л. за 2 год. до їди 5 разів на день.

Ірина Єрмоленко

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *