Кулінарні секрети наших читачок

Кулінарні секрети наших читачок

…печених яблук

Іноді хочеться побалувати своїх домашніх печеними яблуками з яким-небудь смачним соусом – чудовим весняним десертом. Дістаю готові яблука з духовки, а вони всі потріскалися і втратили товарний вигляд. Щоб цього не сталося, перш ніж ставити яблука в духовку, наколюю їх у декількох місцях виделкою – тоді вони при запіканні не тріскаються.

А щоб плоди не прилипали до дна форми, підливаю в деко трохи води.

Юліанна Пуленкова, по e-mail

…рибалки

Чоловік – завзятий рибалка, тому досвід приготування свіжої риби в мене величезний. Щоб легше знімалася луска, опускаю рибу на кілька секунд у гарячу воду. А для кращого смаку підготовлену тушку 15 хв. витримую в молоці.

Надія Барановська, по e-mail

…чистих сковорідок

З часом на чавунних сковорідках з’являється нагар, що псує їх вид. Намагалася зішкребти, але вийшло не зовсім вдало. Допомагає метод сусідки. Беру 0,5 скл. харчової соди, 1 ч. л. рідини для миття посуду і 2 ст. л. перекису водню. Усе ретельно змішую, щоб маса була схожа на збиті вершки (мені довелося ще трохи додати перекису). Наношу отриману суміш на забруднену поверхню і залишаю на 10 хв.

Потім протираю жорсткою металевою щіткою і обполіскую. Сковорідки сяють!

Ірина Купрієнко, по e-mail

…смачного сиру

Якщо сир кислуватий, змішую його з такою ж кількістю молока і залишаю на годину при кімнатній температурі. Потім відкидаю на друшляк, даю молоку стекти, а сир кладу під прес. Він стає солодким, ніжним і дуже апетитним.

Любов Сергіївна, м.Бровари

FacebookTwitterPinterest