Кулінарні секрети наших читачок
…печених яблук
Іноді хочеться побалувати своїх домашніх печеними яблуками з яким-небудь смачним соусом – чудовим весняним десертом. Дістаю готові яблука з духовки, а вони всі потріскалися і втратили товарний вигляд. Щоб цього не сталося, перш ніж ставити яблука в духовку, наколюю їх у декількох місцях виделкою – тоді вони при запіканні не тріскаються.
А щоб плоди не прилипали до дна форми, підливаю в деко трохи води.
Юліанна Пуленкова, по e-mail
…рибалки
Чоловік – завзятий рибалка, тому досвід приготування свіжої риби в мене величезний. Щоб легше знімалася луска, опускаю рибу на кілька секунд у гарячу воду. А для кращого смаку підготовлену тушку 15 хв. витримую в молоці.
Надія Барановська, по e-mail
…чистих сковорідок
З часом на чавунних сковорідках з’являється нагар, що псує їх вид. Намагалася зішкребти, але вийшло не зовсім вдало. Допомагає метод сусідки. Беру 0,5 скл. харчової соди, 1 ч. л. рідини для миття посуду і 2 ст. л. перекису водню. Усе ретельно змішую, щоб маса була схожа на збиті вершки (мені довелося ще трохи додати перекису). Наношу отриману суміш на забруднену поверхню і залишаю на 10 хв.
Потім протираю жорсткою металевою щіткою і обполіскую. Сковорідки сяють!
Ірина Купрієнко, по e-mail
…смачного сиру
Якщо сир кислуватий, змішую його з такою ж кількістю молока і залишаю на годину при кімнатній температурі. Потім відкидаю на друшляк, даю молоку стекти, а сир кладу під прес. Він стає солодким, ніжним і дуже апетитним.
Любов Сергіївна, м.Бровари