Куліш із грибами
Куліш – страва запорізьких козаків. Справжній козачий куліш – ключова вода, пшоно з торби і часник дикий – ось і все. У наші дні готують куліш із грибами та з іншими інгредієнтами. Від чого він виходить поживний, смачний та дуже ароматний.

Склад:
- Пшоняна крупа – 130 г,
- картопля – 2 шт.,
- морква – 1 шт.,
- цибуля – 1 шт.,
- корінь селери – 150 г,
- печериці – 250 г,
- олія – 4 ст. л.,
- сіль,
- мелений перець,
- лавровий лист.
Приготування
Пшоно промити. Овочі почистити. Картоплю порізати.
У каструлі закип’ятити 1,5 л води, перекласти пшоно і картоплю. Моркву, цибулю і корінь селери порізати.
У сковороді розігріти олію і посмажити ці овочі до рум’яного кольору.
Печериці почистити та порізати скибочками. Посмажити окремо на олії на сильному вогні.
Коли продукти в каструлі будуть майже готові, перекласти овочеву заправку та гриби. Посолити і поперчити за смаком, додати лавровий лист. Через декілька хвилин зняти з вогню і настояти 10 хв.
Галина К.
«Погляд часу» №37-8.09.2022