Куліш із грибами

Куліш – страва запорізьких козаків. Справжній козачий куліш – ключова вода, пшоно з торби і часник дикий – ось і все. У наші дні готують куліш із грибами та з іншими інгредієнтами. Від чого він виходить поживний, смачний та дуже ароматний.

Куліш із грибами

Склад:

  • Пшоняна крупа – 130 г,
  • картопля – 2 шт.,
  • морква – 1 шт.,
  • цибуля – 1 шт.,
  • корінь селери – 150 г,
  • печериці – 250 г,
  • олія – 4 ст. л.,
  • сіль,
  • мелений перець,
  • лавровий лист.

Приготування

Пшоно промити. Овочі почистити. Картоплю порізати.

У каструлі закип’ятити 1,5 л води, перекласти пшоно і картоплю. Моркву, цибулю і корінь селери порізати.

У сковороді розігріти олію і посмажити ці овочі до рум’яного кольору.

Печериці почистити та порізати скибочками. Посмажити окремо на олії на сильному вогні.

Коли продукти в каструлі будуть майже готові, перекласти овочеву заправку та гриби. Посолити і поперчити за смаком, додати лавровий лист. Через декілька хвилин зняти з вогню і настояти 10 хв.

Галина К.

«Погляд часу» №37-8.09.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *