Куряча грудка у вершковому соусі
Куряча грудка у вершковому соусіі – це страва від якої всі ваші рідні і ваші гості будуть у захваті.

Склад:
- Куряча грудка – 3 шт.,
- часник – 3 зуб.,
- цибуля-шалот – 1 шт.,
- курячий бульйон – 170 мл,
- вершки – 170 мл,
- вершкове масло – 2 ст. л.,
- оливкова олія – 2 ст. л.,
- мускатний горіх – 0,5 ч. л.,
- лимонний сік – 2 ст. л.,
- петрушка,
- сіль,
- перець.
Приготування
Промийте і просушіть курячі грудки, зробіть на них глибокі надрізи вздовж і впоперек.
Розігрійте на сковороді оливкову олію та 1 ст. л. вершкового масла. Викладіть курячі грудки та обсмажуйте їх із обох сторін по 4-5 хв. до золотистості. Посоліть і поперчіть грудки з обох боків.
Дрібно наріжте часник і цибулю-шалот.
Приберіть грудки зі сковороди. Розтопіть ще 1 ст. л. вершкового масла на тій же сковороді. Обсмажте часник 30 сек., помішуючи. Всипте нарізану цибулю й обсмажуйте її до прозорості.
Влийте у сковороду бульйон, лимонний сік, вершки. Додайте подрібнену петрушку, мускатний горіх і сіль за смаком. Доведіть суміш до кипіння.
Викладіть курячі грудки на сковороду, полийте їх соусом. Готуйте м’ясо ще 5-10 хв. на маленькому вогні під кришкою.
«УЮТ» №18-28.04.2022