Куряча грудка у вершковому соусі

Куряча грудка у вершковому соусіі – це страва від якої всі ваші рідні і ваші гості будуть у захваті.

Куряча грудка у вершковому соусі

Склад:

  • Куряча грудка – 3 шт.,
  • часник – 3 зуб.,
  • цибуля-шалот – 1 шт.,
  • курячий бульйон – 170 мл,
  • вершки – 170 мл,
  • вершкове масло – 2 ст. л.,
  • оливкова олія – 2 ст. л.,
  • мускатний горіх – 0,5 ч. л.,
  • лимонний сік – 2 ст. л.,
  • петрушка,
  • сіль,
  • перець.

Приготування

Промийте і просушіть курячі грудки, зробіть на них глибокі надрізи вздовж і впоперек.

Розігрійте на сковороді оливкову олію та 1 ст. л. вершкового масла. Викладіть курячі грудки та обсмажуйте їх із обох сторін по 4-5 хв. до золотистості. Посоліть і поперчіть грудки з обох боків.

Дрібно наріжте часник і цибулю-шалот.

Приберіть грудки зі сковороди. Розтопіть ще 1 ст. л. вершкового масла на тій же сковороді. Обсмажте часник 30 сек., помішуючи. Всипте нарізану цибулю й обсмажуйте її до прозорості.

Влийте у сковороду бульйон, лимонний сік, вершки. Додайте подрібнену петрушку, мускатний горіх і сіль за смаком. Доведіть суміш до кипіння.

Викладіть курячі грудки на сковороду, полийте їх соусом. Готуйте м’ясо ще 5-10 хв. на маленькому вогні під кришкою.

  «УЮТ» №18-28.04.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.