Курячі ніжки з картоплею
Курячі ніжки з картоплею – це дуже просто і смачно. Запорука успіху страви – гарна подача та неперевершений смак.

Склад:
- Курячі гомілки – 9 шт.,
- картопля – 4 шт.,
- олія – 4 ст. л.,
- майоран – 0,5 ч. л.,
- паприка – 0,5 ч. л.,
- часник – 1 зуб.,
- лимонний сік – 15 мл,
- сіль,
- перець.
Приготування
Змішайте сіль із чорним меленим перцем, майораном та паприкою. Подрібніть часник. Додайте лимонний сік та 2 ст. л. олії. Перемішайте. Більшою частиною від загальної кількості соусу змастіть курячі ніжки, ретельно втираючи. Викладіть м’ясо у глибоку ємність. Накрийте харчовою плівкою та залиште на 30 хв.
Картоплю наріжте шайбочками. Викладіть у глибоку ємність. Додайте до картоплі сіль та 2 ст. л. олії. Перемішайте.
Застеліть деко пергаментом. Викладіть на нього шайби з картоплі, у кожну з яких вколіть по 3 зубочистки. Насаджайте на них курячі ніжки. Відправте в розігріту до 200 °С духовку на півгодини.
Потім дістаньте ніжки і змастіть їх соусом, що залишився, використовуючи кулінарну лопатку. Відправте до духовки ще на 15-20 хв. при 200 °С.
«Уют» №41-13.10.2022