Курячі стегна з апельсинами
Це гарна і смачна страва, яку можна поставити на святковий стіл. Куряче м’ясо виходить ніжним, із приємним цитрусовим ароматом.

Склад:
- Курячі стегенця – 1,5 кг,
- апельсини – 4 шт.,
- соєвий соус – 5-6 ст. л.,
- мед – 100 г,
- сіль – 1 ч. л.,
- прованські трави,
- куркума,
- мелений червоний перець,
- часник – 3-4 зубки.
Приготування
Для початку вичавіть сік із двох-трьох апельсинів. Додайте соєвий соус, рідкий мед, сіль, прованські трави, червоний мелений перець та куркуму. Наріжте часник пластинками, додайте в маринад і ще раз перемішайте.
Курячі стегна помийте й обсушіть паперовим рушником. Викладіть курку в глибоку форму для запікання, попередньо змастивши дно олією.
Залийте маринадом курку, накрийте фольгою та поставте в холодильник маринуватися на кілька годин.
Наріжте апельсин тонкими кільцями та викладіть зверху на курку. Запікайте стегенця протягом 45-55 хв. при температурі 180 °С, періодично поливаючи апельсиновим маринадом.
Подавайте готову курку з відвареним рисом або картопляним пюре.
«Уют» №10-11.16.03.2022