Курячі стегна з апельсинами

Це гарна і смачна страва, яку можна поставити на святковий стіл. Куряче м’ясо виходить ніжним, із приємним цитрусовим ароматом.

Курячі стегна з апельсинами

Склад:

  • Курячі стегенця – 1,5 кг,
  • апельсини – 4 шт.,
  • соєвий соус – 5-6 ст. л.,
  • мед – 100 г,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • прованські трави,
  • куркума,
  • мелений червоний перець,
  • часник – 3-4 зубки.

Приготування

Для початку вичавіть сік із двох-трьох апельсинів. Додайте соєвий соус, рідкий мед, сіль, прованські трави, червоний мелений перець та куркуму. Наріжте часник пластинками, додайте в маринад і ще раз перемішайте.

Курячі стегна помийте й обсушіть паперовим рушником. Викладіть курку в глибоку форму для запікання, попередньо змастивши дно олією.

Залийте маринадом курку, накрийте фольгою та поставте в холодильник маринуватися на кілька годин.

Наріжте апельсин тонкими кільцями та викладіть зверху на курку. Запікайте стегенця протягом 45-55 хв. при температурі 180 °С, періодично поливаючи апельсиновим маринадом.

Подавайте готову курку з відвареним рисом або картопляним пюре.

«Уют» №10-11.16.03.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.