Курка у кефірі

«Погляд часу» №20-2019
- Курка – 1,5 кг,
- кефір – 1,5-2 скл.,
- сіль і перець – за смаком,
- гостра аджика – 100 мл,
- болгарський перець – 2 шт.,
- часник – 1 головка.
Курку порізати на порційні шматочки й обсушити паперовим рушником. Кефір змішати з аджикою, сіллю, перцем і залити курку. Залишити її маринуватися у суміші на кілька годин, а краще на ніч, у холодильнику.
Форму для запікання застелити фольгою і викласти туди промаринуватися курку. Додати трохи кефіру, що залишився, до соусу. Запікати у попередньо розігрітій до 190 °С духовці 30-35 хв.
Через 0,5 год. розкласти між шматочками м’яса крупно нарізаний болгарський перець і зубчики часнику. Злегка полити маринадом і запікати ще приблизно 30-35 хв. до повної готовності.
Світлана Пилипівна, м. Олександрія