Курка в апельсиновому соусі по-тайськи

У цього рецепта солодкої курочки є всі шанси увійти і до вашого списку улюблених страв. Ніжний соус з цитрусовим ароматом обволікає шматочки соковитого і апетитного філе. А приготування займе всього півгодини.

Курка в апельсиновому соусі по-тайськи

Склад:

  • Апельсин – 800 г,
  • цукор – 60 г,
  • сіль – 2 ч. л.,
  • лимонний сік – 3 ст. л.,
  • крохмаль – 6,5 ст. л.,
  • кетчуп – 100 мл,
  • борошно – 110 г,
  • розпушувач для тіста – 1 ч. л.,
  • яйце,
  • вода – 200 мл,
  • куряче філе – 900 г,
  • олія – 200 мл,
  • лимонна цедра – 1 ст. л.,
  • кунжут – 1 ст. л.

Приготування

Розріжте апельсини навпіл і за допомогою ложки, обережно щоб не пошкодити шкірку, вийміть м’якоть. В утворені мисочки зі шкірки ми будемо перекладати готову страву.

Перекладіть м’якоть апельсина у блендер, додайте 1 ч. л. солі, цукор, лимонний сік, 1,5 ст. л. крохмалю, кетчуп і збийте до отримання однорідної маси. Процідіть через сито, відокремивши рідину від м’якоті.

Змішайте борошно, крохмаль, сіль і розпушувач, додайте яйце і воду, збийте.

Наріжте куряче філе невеликими шматочками і покладіть у тісто. Перемішайте так, щоб тісто покрило кожен шматочок.

Розігрійте олію і викладіть у неї шматочки курячого філе. Обсмажте їх 2-3 хв. на сильному вогні, помішуючи. Перекладіть на паперовий рушник.

У суху сковороду влийте апельсиновий соус, додайте цедру одного лимона і шматочки курячого філе. Тушкуйте кілька хвилин, поки соус не почне густіти.

Розкладіть шматочки курки в мисочки із апельсинової шкірки і зверху посипте їх кунжутом.

 «УЮТ» №40-01.10.2020

Читайте також: Курка в панірувальних сухарях і сирі

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *