Курка в апельсиновому соусі по-тайськи
У цього рецепта солодкої курочки є всі шанси увійти і до вашого списку улюблених страв. Ніжний соус з цитрусовим ароматом обволікає шматочки соковитого і апетитного філе. А приготування займе всього півгодини.

Склад:
- Апельсин – 800 г,
- цукор – 60 г,
- сіль – 2 ч. л.,
- лимонний сік – 3 ст. л.,
- крохмаль – 6,5 ст. л.,
- кетчуп – 100 мл,
- борошно – 110 г,
- розпушувач для тіста – 1 ч. л.,
- яйце,
- вода – 200 мл,
- куряче філе – 900 г,
- олія – 200 мл,
- лимонна цедра – 1 ст. л.,
- кунжут – 1 ст. л.
Приготування
Розріжте апельсини навпіл і за допомогою ложки, обережно щоб не пошкодити шкірку, вийміть м’якоть. В утворені мисочки зі шкірки ми будемо перекладати готову страву.
Перекладіть м’якоть апельсина у блендер, додайте 1 ч. л. солі, цукор, лимонний сік, 1,5 ст. л. крохмалю, кетчуп і збийте до отримання однорідної маси. Процідіть через сито, відокремивши рідину від м’якоті.
Змішайте борошно, крохмаль, сіль і розпушувач, додайте яйце і воду, збийте.
Наріжте куряче філе невеликими шматочками і покладіть у тісто. Перемішайте так, щоб тісто покрило кожен шматочок.
Розігрійте олію і викладіть у неї шматочки курячого філе. Обсмажте їх 2-3 хв. на сильному вогні, помішуючи. Перекладіть на паперовий рушник.
У суху сковороду влийте апельсиновий соус, додайте цедру одного лимона і шматочки курячого філе. Тушкуйте кілька хвилин, поки соус не почне густіти.
Розкладіть шматочки курки в мисочки із апельсинової шкірки і зверху посипте їх кунжутом.
«УЮТ» №40-01.10.2020
Читайте також: Курка в панірувальних сухарях і сирі