Курка з ароматом копчення
Для приготування курки з ароматом копчення вам не знадобиться коптильня. Зробіть правильний маринад. М’ясо виглядатиме ніби копчене. До того ж, його аромат буде відповідним.

Склад:
- Куряча грудка – 1 шт.,
- цибуля – 4 шт.,
- копчена паприка – 2 ст. л.,
- цукор – 1 ч. л.,
- перець мелений – 0,5 ч. л.,
- чорний чай – 5 г,
- соєвий соус – 0,5 скл.,
- олія – 2 ст. л.,
- вода – 1 л.
Приготування
Очистіть великі цибулини. Помістіть лушпиння в сотейник. Додайте цукор, перець, сіль та копчену паприку. Покладіть до з’єднаних інгредієнтів пакетик чорного чаю без добавок. Влийте воду та відправте сотейник на плиту. Доведіть суміш до кипіння та процідіть.
Помістіть у гарячий маринад курячі грудки на кістці. Залишіть її на 24 год. Періодично її перевертайте.
Змастіть форму для випікання 1 ст. л. олії. Викладіть у неї м’ясо. Змастіть курячу грудку олією, що залишилася. Влийте у форму соєвий соус.
Поставте курку в розігріту до 170 °С духовку на 1 год.
«Уют» №12-23.03.2023