Курка, запечена в ряжанці
Цей рецепт дивно ніжних і соковитих курячих стегон, запечених у ряжанці. В якості основного інгредієнта, крім стегон, підійдуть будь-які частини курки.
Склад:
- Куряче стегно – 700 г,
- цибулина,
- часник – 3 зубчика,
- ряжанка – 200 мл,
- діжонська гірчиця – 1 ч. л.,
- паприка – 1 ч. л.,
- олія – 1 ст. л.,
- сіль.
Приготування:
Курячі стегна обсушіть паперовим рушником, розкладіть на обробній дошці і злегка відбийте качалкою.
Підготовлений продукт викладіть у змащену маслом жароміцну форму. Додайте нарізану півкільцями цибулю і подрібнений часник.
До ряжанки додайте гірчицю, сіль, паприку. Перемішайте. Отриманим маринадом залийте курку й овочі в формі. Залиште мінімум на годину.
Поставте курку в духовку, розігріту до 200 ºС на 50-60 хв.
Гарячі курячі гомілки в соусі подавайте з будь-яким гарніром: картоплею, кашею, тушкованими або свіжими овочами. Смачного!
«УЮТ» №13-26.03.2020