Курка, запечена в ряжанці

Курка, запечена в ряжанці

Цей рецепт дивно ніжних і соковитих курячих стегон, запечених у ряжанці. В якості основного інгредієнта, крім стегон, підійдуть будь-які частини курки.

Склад:

  • Куряче стегно – 700 г,
  • цибулина,
  • часник – 3 зубчика,
  • ряжанка – 200 мл,
  • діжонська гірчиця – 1 ч. л.,
  • паприка – 1 ч. л.,
  • олія – 1 ст. л.,
  • сіль.

Приготування:

Курячі стегна обсушіть паперовим рушником, розкладіть на обробній дошці і злегка відбийте качалкою.

Підготовлений продукт викладіть у змащену маслом жароміцну форму. Додайте нарізану півкільцями цибулю і подрібнений часник.

До ряжанки додайте гірчицю, сіль, паприку. Перемішайте. Отриманим маринадом залийте курку й овочі в формі. Залиште мінімум на годину.

Поставте курку в духовку, розігріту до 200 ºС на 50-60 хв.

Гарячі курячі гомілки в соусі подавайте з будь-яким гарніром: картоплею, кашею, тушкованими або свіжими овочами. Смачного!

  «УЮТ» №13-26.03.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *