Курка, запечена в тісті

Курка, запечена в тісті
Курка, запечена в тісті

Цікаво, чи не так? Потрібно лише замісити просте тісто і закутати в нього курочку. Якщо ви будете чітко дотримуватися всіх інструкцій, курка у тісті може стати вашою фірмовою стравою.

  • Курка (1,5 кг),
  • 50 г гірчиці,
  • 3 ст. л. меду,
  • 3 ст. л. сметани,
  • 1 ч. л. лимонного соку,
  • 450 г борошна,
  • 200 мл води,
  • 3 ст. л. соняшникової олії,
  • 1 яйце,
  • 1 ст. л. кунжуту,
  • олія,
  • сіль,
  • чорний мелений перець – за смаком.

У глибокій ємності змішайте рідкий мед, сметану, гірчицю і лимонний сік. Гарненько натріть курку сіллю і перцем. Потім змастіть птицю медовою сумішшю, оберніть харчовою плівкою і відправте у холодильник на 40 хвилин. Борошно перемішайте з сіллю, кунжутом, яйцем, соняшниковою олією і водою, замісіть тісто і розкачайте його у тонкий круглий пласт. У центр тіста помістіть замариновану курку і укрийте її всю тістом. Потім змастіть «шубку» сумішшю води і солі, та відправте в духовку розігріту до 200 оС на 40 хв. Дістаньте курочку з духовки і змастіть «шубку» сметаною. Відправте в духовку ще на 30 хв. при температурі 180 оС. Вітаємо, ніжна курочка в рум’яному тісті готова до подачі на стіл!

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *