Курка, запечена в тісті
Цікаво, чи не так? Потрібно лише замісити просте тісто і закутати в нього курочку. Якщо ви будете чітко дотримуватися всіх інструкцій, курка у тісті може стати вашою фірмовою стравою.
- Курка (1,5 кг),
- 50 г гірчиці,
- 3 ст. л. меду,
- 3 ст. л. сметани,
- 1 ч. л. лимонного соку,
- 450 г борошна,
- 200 мл води,
- 3 ст. л. соняшникової олії,
- 1 яйце,
- 1 ст. л. кунжуту,
- олія,
- сіль,
- чорний мелений перець – за смаком.
У глибокій ємності змішайте рідкий мед, сметану, гірчицю і лимонний сік. Гарненько натріть курку сіллю і перцем. Потім змастіть птицю медовою сумішшю, оберніть харчовою плівкою і відправте у холодильник на 40 хвилин. Борошно перемішайте з сіллю, кунжутом, яйцем, соняшниковою олією і водою, замісіть тісто і розкачайте його у тонкий круглий пласт. У центр тіста помістіть замариновану курку і укрийте її всю тістом. Потім змастіть «шубку» сумішшю води і солі, та відправте в духовку розігріту до 200 оС на 40 хв. Дістаньте курочку з духовки і змастіть «шубку» сметаною. Відправте в духовку ще на 30 хв. при температурі 180 оС. Вітаємо, ніжна курочка в рум’яному тісті готова до подачі на стіл!