Курка зі сметаною на сковороді

І досвідчені, і початківці кулінари знають, що курка зі сметаною – це класичне вдале поєднання. У цьому рецепті ми беремо стегенця, але ви можете використовувати грудку чи ніжки. Усе залежить від ваших уподобань. Зайняті господині оцінять цей простий рецепт.

Курка зі сметаною на сковороді

Склад:

  • Курка – 1 кг,
  • сметана – 200 г,
  • цибуля – 3 шт.,
  • вода – 300 мл,
  • сіль,
  • перець,
  • олія.

Приготування

Промийте і просушіть курку, зніміть шкірку. На кожному шматочку зробіть невеликі надрізи, натріть сіллю, перцем, спеціями за смаком і олією. Залиште м’ясо маринуватися на 15 хв.

Тим часом очистіть і наріжте цибулю четвертинками кілець.

Розігрійте на сковороді олію. Обсмажте шматочки курки з двох сторін на сильному вогні до рум’яної золотистої скоринки.

Приберіть зі сковороди курку й обсмажте на тій же олії підготовлену цибулю до золотистого кольору. Додайте сметану і гарячу воду. Доведіть соус до кипіння, посоліть і поверніть на сковороду курку.

Тушкуйте під кришкою близько 20 хв.

«Уют» №24-10.06.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *