Куркума проти старості

Вживання куркуми 1-2 рази на тиждень здатне захистити від розвитку хвороби Альцгеймера, заявили шведські вчені. Дослідники з Університету Лінчепінга провели тести на плодових мушок, даючи їм куркумін (ключове поєднання спеції). У результаті тривалість життя комах зросла на 75 %.
Сьогодні куркумін активно вивчається як потенційні ліки від багатьох захворювань, а наукове співтовариство заявляє про його потужні протизапальні, протиокислюючі й антиагрегантні властивості.
Тепер же стало відомо, що куркума стимулює вироблення гормону, що відповідає за розвиток нейронів, і бореться з дегенеративними процесами у мозку.
Хвороба Альцгеймера виникає через скупчення у головному мозку амілоїдного білка, який викликає загибель нейронів і порушення функцій органу. Куркумін же прискорює формування нервових волокон, зменшуючи кількість молекул, які шкодять клітинам.
До речі, дана спеція – родом з Індії, і саме у цій країні число хворих із таким діагнозом значно нижче, ніж у ряді інших держав.