Курочка з медом і гірчицею

Курочка з медом і гірчицею
Курочка з медом і гірчицею

«Погляд часу» №14-2019

Ця запечена курка хороша для святкового столу, сама страва не тільки смачна, але і виглядає дуже привабливо. У той же час готується у духовці дуже просто, тому нескладно приготувати її і для сімейного недільного обіду.

Цілу тушку курки (до 2-х кг) добре вимити, побризкати олією (0,5 ст. л.), посолити і поперчити зовні і зсередини. Потім змішати пару столових ложок меду, 3-4 ст. л. гірчиці і трохи олії. Цією сумішшю акуратно змастити тушку всередині і зовні. Накрити великою мискою і залишити на 1-1,5 год.

Потім перекласти курку на деко, застелене фольгою, і відправити у розігріту духовку на годину (можна і більше – дивлячись яка курка), поливаючи соком, що виділяється кожні 15 хв. Якщо шкірка почне підгоряти, птицю треба накрити фольгою. Готову курку відразу вийняти з духовки і через 10 хв. уже можна подавати на стіл.

Дуже смачно і красиво!

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *