Курочка з медом і гірчицею

«Погляд часу» №14-2019
Ця запечена курка хороша для святкового столу, сама страва не тільки смачна, але і виглядає дуже привабливо. У той же час готується у духовці дуже просто, тому нескладно приготувати її і для сімейного недільного обіду.
Цілу тушку курки (до 2-х кг) добре вимити, побризкати олією (0,5 ст. л.), посолити і поперчити зовні і зсередини. Потім змішати пару столових ложок меду, 3-4 ст. л. гірчиці і трохи олії. Цією сумішшю акуратно змастити тушку всередині і зовні. Накрити великою мискою і залишити на 1-1,5 год.
Потім перекласти курку на деко, застелене фольгою, і відправити у розігріту духовку на годину (можна і більше – дивлячись яка курка), поливаючи соком, що виділяється кожні 15 хв. Якщо шкірка почне підгоряти, птицю треба накрити фольгою. Готову курку відразу вийняти з духовки і через 10 хв. уже можна подавати на стіл.
Дуже смачно і красиво!