Курячий суп із сирними галушками і горошком
- Курячий суповий набір – 500 г,
- морква – 1 шт.,
- картопля – 3 шт.,
- свіжий зелений горошок – 100 г,
- цибуля – 1 шт.,
- сир – 50 г,
- яйце – 1 шт.,
- борошно – 4 ст. л.,
- сіль,
- перець,
- лавровий лист.
Із супового набору зварити бульйон, додавши сіль, перець і лавровий лист. Картоплю очистити, нарізати кубиками, додати у каструлю. Цибулю і моркву дрібно порізати, обсмажити на олії. Додати піджарку у суп, посолити, поперчити і варити майже до готовності. Сир натерти на дрібній тертці, додати яйце, перемішати і, додаючи борошно, замісити злегка липнуче до рук тісто, скачати з нього невеликі кульки.
У каструлю додати сирні галушки і зелений горошок, варити ще 10-15 хв., потім зняти суп із вогню і дати настоятися 5-10 хв.
М. О. Самійленко, м. Хмельницьк