Курячий суп — кращий відновний засіб після хвороби

Курячий суп — кращий відновний засіб після хвороби

Курячі супи готують на основі курячого бульйону. Останній перевершує будь-який інший м’ясний бульйон за вмістом вітамінів і корисних речовин. Із давніх часів його використовують як відновний засіб після хвороби. Науково підтверджено, що курячий бульйон допомагає організму впоратися з вірусними і застудними захворюваннями.

До складу курячого бульйону входить амінокислота цистеїн, яка здатна розріджувати мокроту краще від звичайних лікарських засобів. Жирові речовини, що містяться у бульйоні, позитивно діють на дихальні шляхи, допомагаючи впоратися із закладеністю носа. До того ж вживання курячого бульйону не дає жодних побічних реакцій на відміну від аптечних ліків. Пропонуємо кілька рецептів супів на основі курячого бульйону.

З печерицями і плавленим сиром

  • 300 г курячого м’яса,
  • 300 г свіжих печериць,
  • 100 г плавленого сиру,
  • 4 середні картоплини,
  • 1 цибулина,
  • 1 морквина,
  • 50 г вершкового масла,
  • сіль,
  • чорний мелений перець,
  • спеції та приправи – за смаком.

М’ясо зварити до готовності, дістати з бульйону, охолодити і нарізати невеликими шматочками. Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на крупній тертці. Печериці нарізати тонкими пластинками.

На сковороді розігріти вершкове масло. Обсмажити спочатку нарізані гриби, перемішати і смажити до повного випаровування рідини. Додати сіль, чорний мелений перець, добре перемішати і зняти з вогню.

Картоплю нарізати невеликими шматочками і покласти у бульйон. Туди ж викласти вміст сковороди, посолити, перемішати і варити все разом 10 хв.

Плавлений сир нарізати маленькими шматочками чи натерти на крупній тертці, покласти в каструлю, зменшити вогонь і варити суп доти, поки сир повністю не розплавиться.

Із консервованою кукурудзою

  • 500 г курячого м’яса,
  • 1 банка консервованої кукурудзи,
  • 3 середні картоплини,
  • 1 цибулина,
  • 50 г свіжої зелені,
  • 3 ст. л. олії,
  • сіль,
  • чорний мелений перець,
  • спеції та приправи – за смаком.

М’ясо зварити до готовності, дістати з бульйону, охолодити і нарізати невеликими шматочками. Цибулю дрібно нарізати. Картоплю нарізати невеликими шматочками і покласти у бульйон.

Свіжу зелень дрібно порізати. На сковороді розігріти олію та обсмажити цибулю до золотистого кольору, періодично помішуючи.

Із кукурудзи злити зайву рідину, засипати у каструлю і варити все разом до готовності картоплі. Потім додати обсмажену цибулю, зелень, сіль, чорний мелений перець і спеції. Варити ще близько 5 хв. і зняти з вогню. Подавати до столу з грінками з білого хліба.

З вершковим смаком

  • 400 г курячого м’яса,
  • 4 середні картоплини,
  • 1 цибулина,
  • 2 ст. л. вершкового масла,
  • 250 г сметани,
  • 50 г зелені,
  • сіль,
  • чорний мелений перець,
  • спеції та приправи – за смаком.

Готувати суп, як у попередньому рецепті, тільки цибулю підсмажити на вершковому маслі й додати у кінці сметану. Зелень дрібно порізати і покласти у тарілку.

 

Поради досвідчених кулінарів

  • Щоби бульйон вийшов прозорим, варити його треба на слабкому вогні.
  • Для дитячого харчування ідеальним варіантом стане курячий суп-пюре з додаванням усіляких овочів. Вариться він, як і звичайний суп, тільки після варіння вміст сковороди треба збити блендером до пюреподібного стану.
  • Щоб курячий суп був густішим і насиченішим додайте до нього кілька пучок дрібної вермішелі.

«Погляд часу» №45-2019

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *