Домашній квас без хліба
«УЮТ» №26-2019
Класичний літній напій – квас. Якими б смачними не були лимонади й морси, їм ніколи не замінити стару добру хлібну настойку. Квас без хліба, між іншим, не поступається за смаком своєму родичеві ,
Сьогодні для вас ми публікуємо рецепт домашнього квасу без хдіба. Цей квас має чудовий смак, добре освіжає, а головне – робити його дуже швидко.
- 3 літрова банка кип’яченої води кімнатної температури;
- 5-8 столових ложок цукрового піску;
- 1 чайна ложка сухих дріжджів;
- 1 чайна ложка лимонної кислоти;
- 1 чайна ложка розчинної кави.
У трилітрову банку наливаємо (спочатку) приблизно 0,5 літра кип’яченої гарячої води (щоб всі інгредієнти добре розчинилися).
Додаємо в воду цукор: 5-8 столових ложок (з гіркою). Якщо вам до душі солодкий квас (схожий на магазинний), покладіть цукру побільше.
У банку додаємо чайну ложку розчинної кави хорошої якості, стільки ж лимонної кислоти.
Добре перемішуємо всі інгредієнти, чекаємо їх повного розчинення.
Коли вода стане теплою, а не гарячою, всипаємо сухі дріжджі.
Доливаємо в банку кип’ячену воду (теплу): по плечики.
Залишаємо банку на вікні, з сонячної сторони, на 5-6 годин: квас з кави і дріжджів повинен заграти.
Кожні дві години вміст банки перемішувати.
За шість годин квас без хліба прибираємо в холодильник.
П’ємо охолодженим.