Домашній квас без хліба

Квас без хліба

«УЮТ» №26-2019

Класичний літній напій – квас. Якими б смачними не були лимонади й морси, їм ніколи не замінити стару добру хлібну настойку. Квас без хліба, між іншим, не поступається за смаком своєму родичеві ,

Сьогодні для вас ми публікуємо рецепт домашнього квасу без хдіба. Цей квас має чудовий смак, добре освіжає, а головне – робити його дуже швидко.

  • 3 літрова банка кип’яченої води кімнатної температури;
  • 5-8 столових ложок цукрового піску;
  • 1 чайна ложка сухих дріжджів;
  • 1 чайна ложка лимонної кислоти;
  • 1 чайна ложка розчинної кави.

У трилітрову банку наливаємо (спочатку) приблизно 0,5 літра кип’яченої гарячої води (щоб всі інгредієнти добре розчинилися).

Додаємо в воду цукор: 5-8 столових ложок (з гіркою). Якщо вам до душі солодкий квас (схожий на магазинний), покладіть цукру побільше.

У банку додаємо чайну ложку розчинної кави хорошої якості, стільки ж лимонної кислоти.

Добре перемішуємо всі інгредієнти, чекаємо їх повного розчинення.

Коли вода стане теплою, а не гарячою, всипаємо сухі дріжджі.

Доливаємо в банку кип’ячену воду (теплу): по плечики.

Залишаємо банку на вікні, з сонячної сторони, на 5-6 годин: квас з кави і дріжджів повинен заграти.

Кожні дві години вміст банки перемішувати.

За шість годин квас без хліба прибираємо в холодильник.

П’ємо охолодженим.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *