Квас із каштанів

Квас із каштанів
Квас із каштанів

Із плодів каштана готують зміцнюючий напій.

Для цього 20-25 плодів розрізають навпіл, складають у марлевий мішечок і разом із невеликим вантажем поміщають на дно трилітрової (а ще краще 5 л) банки. Потім у неї наливають два літри охолодженої кип’яченої води, у якій розведена склянка цукру, додають склянку молочної сироватки чи 2 ст. л. сметани. Банку накривають марлевою серветкою, складеною втричі, поміщають у тепле і темне місце для бродіння. Через два тижні квас готовий до вживання. Приймають напій по 1 скл. на день протягом місяця.

Після того, як увесь квас буде випито, каштани можна вдруге залити водою, додавши на 3 л води 1 скл. цукру. Цей напій буде готовий уже через день. Таким чином, з одних і тих же плодів можна готувати напій протягом декількох місяців, хоча краще через кожні два тижні додавати у ємність із квасом три-чотири свіжих плоди.

Приємний на смак каштановий квас сприяє очищенню організму від важких металів, відновлює епітелій слизової оболонки шлунка і кишківника, забезпечує організм кальцієм, міддю, кобальтом та іншими корисними мікроелементами.

Ольга Василівна, Харківська обл.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *