Квас із виноградного листя
Виноградне листя завдяки своєму складу давно визнано народними ліками. Вони багаті на мінеральні речовини, мікроелементи та вітаміни. Достатньо вжити всього лише 30 г, щоб забезпечити організм необхідною добовою нормою.

Вони здатні допомогти при: інфекціях верхніх дихальних шляхів (бронхіти, ангіни), варикозному розширенні вен, мігрені та печінні в очах, хворобах органів ШКТ, включаючи проноси і блювоту, захворюваннях сечовивідних шляхів.
Використовується людьми зі стародавніх часів для лікування і виноградний квас. Рецепт такий.
Перекрутити на м’ясорубці листя винограду. 0,5 л отриманої маси покласти в 3-літрову банку, залити літньою перекип’яченою водою, додати 1 скл. цукру, розмішати, закрити й поставити в теплому місці. Через добу кришку замінити тканиною.
Надалі щодоби помішувати квас паличкою за годинниковою стрілкою, збагачуючи його киснем. На 4-ту добу рідину процідити, розлити в скляний посуд. Можна додати родзинки.
За таким же рецептом можна готувати квас із листя ожини, смородини, малини.
«Уют» №32-04.08.2022