Латвійські яблучні оладки
Для латвійських яблучних оладок соду не потрібно гасити оцтом, інгредієнти додаються окремо, а хімічна реакція відбувається в самому тісті. Жовтки і білки збиваються окремо, завдяки чому у яблучних оладок дуже ніжний смак.
Склад:
- Яйця – 3 шт.,
- вершки – 250 мл,
- молоко – 125 мл,
- вершкове масло – 30 г,
- борошно – 160 г,
- цукор – 1 ст. л.,
- сіль – 1 щіп.,
- оцет – 0,25 ч. л.,
- яблука – 2 шт.,
- цукрова пудра – 50 г,
- кориця – 2 ч. л.
Приготування:
Відокремте жовтки від білків. Розтопіть вершкове масло. Збийте до однорідності жовтки з вершками, молоком, маслом, цукром і оцетом. Додайте борошно і соду і ще раз ретельно взбийте.
Окремо збийте білки з сіллю. Очистіть яблука і натріть їх на крупній тертці. Додайте у тісто яблука і збиті білки. Акуратно перемішайте.
Змастіть сковороду маслом і випікайте оладки. Оладки можуть бути такого ж розміру, як і звичайні нам млинці. Усе залежить від ваших уподобань.
Подавайте латвійські яблучні оладки теплими. Перед подачею посипте страву цукровою пудрою, корицею і полийте медом.
«УЮТ» №6-06.02.2020