Латвійські яблучні оладки

Латвійські яблучні оладки

Для латвійських яблучних оладок соду не потрібно гасити оцтом, інгредієнти додаються окремо, а хімічна реакція відбувається в самому тісті. Жовтки і білки збиваються окремо, завдяки чому у яблучних оладок дуже ніжний смак.

Склад:

  • Яйця – 3 шт.,
  • вершки – 250 мл,
  • молоко – 125 мл,
  • вершкове масло – 30 г,
  • борошно – 160 г,
  • цукор – 1 ст. л.,
  • сіль – 1 щіп.,
  • оцет – 0,25 ч. л.,
  • яблука – 2 шт.,
  • цукрова пудра – 50 г,
  • кориця – 2 ч. л.

Приготування:

Відокремте жовтки від білків. Розтопіть вершкове масло. Збийте до однорідності жовтки з вершками, молоком, маслом, цукром і оцетом. Додайте борошно і соду і ще раз ретельно взбийте.

Окремо збийте білки з сіллю. Очистіть яблука і натріть їх на крупній тертці. Додайте у тісто яблука і збиті білки. Акуратно перемішайте.

Змастіть сковороду маслом і випікайте оладки. Оладки можуть бути такого ж розміру, як і звичайні нам млинці. Усе залежить від ваших уподобань.

Подавайте латвійські яблучні оладки теплими. Перед подачею посипте страву цукровою пудрою, корицею і полийте медом.

 «УЮТ» №6-06.02.2020

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *