Лайфхаки від УЮТа
Золотиста й ароматна цибуля

Поставте сковорідку на середній вогонь, прогрійте її, додайте вершкове масло та олію і покладіть нарізану цибулю, посоливши її.
Сіль виконає відразу кілька завдань: позбавить різкого запаху, допоможе швидше приготувати цибулю і карамелізує її, надавши трохи солодкуватого аромату та золотистості.
І ще більше смаку і аромату
Щоб пряність, наприклад, чорний перець або кмин, віддали більше смаку страві, її потрібно прогріти на сухій сковороді. Потім подрібніть приправу. Приготовте страву, приправте її і ви помітите, скільки відтінків смаку до неї додасться.
Ідеальне смажене м’ясо

Не варто смажити м’ясо, яке щойно дістали з холодильника. Залиште його при кімнатній температурі на 1-2 год. – воно «прогріється» і просмажуватиметься рівномірніше. А щоб отримати рум’яну скоринку, просушіть м’ясо перед смаженням паперовим рушником.
Цукор не лише для солодкості
Цукор може бути такою самою приправою, як і сіль. Додайте дрібку цукру до будь-якої страви, де є свіжі, консервовані томати чи томатна паста – це трохи приглушить їхню природну кислоту і допоможе по-справжньому розкрити смак страви.
Хрустка хлібна скоринка
При випічці домашнього хліба можуть виникнути труднощі зі скоринкою – вона стає занадто жорсткою. Поставте у духовку ємкість із невеликою кількістю води. Пар зробить свою справу – скоринка буде красивою, хрусткою, але не жорсткою.
Читайте також: Лайфхаки від УЮТа
«Погляд часу» № 27-2.07.2020