Лазанья баклажанова

Лазанья баклажанова виходить дуже смачною, соковитою і ароматною. Спробувавши одного разу цей рецепт, ви будете готувати його кожен сезон.

Лазанья баклажанова

Склад:

  • 800 г баклажанів,
  • 500 г яловичого фаршу,
  • 500 г густої томатної пасти,
  • 100 г будь-якого м’якого сиру,
  • 100 г панірувальних сухарів,
  • 2 яйця,
  • 2 ст. л. води,
  • 3 ст. л. олії,
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком.

Приготування

Баклажани чистимо й нарізаємо на кружечки близько 1,5 см завтовшки. У мисці збиваємо яйця з 2 ст. л. води.

В окремій ємності змішуємо панірувальні сухарі, сіль і перець. Вмочаємо кожне кружальце баклажанів спочатку в збиті яйця, потім у суміш сухарів і спецій. Кладемо баклажани на деко, змащене олією.

Ставимо в духовку, розігріту до 180 °С, на 20-25 хв., доки на овочах з’явиться рівномірна золотиста скоринка.

Тим часом обсмажуємо на олії фарш (за бажання його можна посолити й поперчити). Смажимо хвилин 10 і додаємо до фаршу томатну пасту. Доводимо суміш до кипіння і знімаємо з вогню.

У форму для запікання кладемо частину баклажанів, поливаємо їх томатно-м’ясним соусом, посипаємо 50 г моцарели і зверху знову кладемо баклажани. Якщо форма невелика, а начинки багато, можна зробити кілька шарів. Зверху посипаємо рештою моцарели та ставимо страву в духовку, розігріту до 200 °С, на 10-15 хв. (сир має розплавитися).

«Погляд часу» №43-22.10.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *