Лазанья баклажанова
Лазанья баклажанова виходить дуже смачною, соковитою і ароматною. Спробувавши одного разу цей рецепт, ви будете готувати його кожен сезон.

Склад:
- 800 г баклажанів,
- 500 г яловичого фаршу,
- 500 г густої томатної пасти,
- 100 г будь-якого м’якого сиру,
- 100 г панірувальних сухарів,
- 2 яйця,
- 2 ст. л. води,
- 3 ст. л. олії,
- сіль і чорний мелений перець – за смаком.
Приготування
Баклажани чистимо й нарізаємо на кружечки близько 1,5 см завтовшки. У мисці збиваємо яйця з 2 ст. л. води.
В окремій ємності змішуємо панірувальні сухарі, сіль і перець. Вмочаємо кожне кружальце баклажанів спочатку в збиті яйця, потім у суміш сухарів і спецій. Кладемо баклажани на деко, змащене олією.
Ставимо в духовку, розігріту до 180 °С, на 20-25 хв., доки на овочах з’явиться рівномірна золотиста скоринка.
Тим часом обсмажуємо на олії фарш (за бажання його можна посолити й поперчити). Смажимо хвилин 10 і додаємо до фаршу томатну пасту. Доводимо суміш до кипіння і знімаємо з вогню.
У форму для запікання кладемо частину баклажанів, поливаємо їх томатно-м’ясним соусом, посипаємо 50 г моцарели і зверху знову кладемо баклажани. Якщо форма невелика, а начинки багато, можна зробити кілька шарів. Зверху посипаємо рештою моцарели та ставимо страву в духовку, розігріту до 200 °С, на 10-15 хв. (сир має розплавитися).
«Погляд часу» №43-22.10.2020