Лечо з баклажанів і печериць
Пропоную приготувати заготовки, які називаються «Лечо з баклажанів і печериць».

Склад:
- помідори – 2,5 кг,
- перець солодкий – 1 кг,
- яблука (кислі) – 1 кг,
- морква – 0,5 кг,
- часник – 150 г,
- перець чилі – 2-3 шт.,
- сіль – 3 ст. л.,
- цукор – 1 скл.,
- олія соняшникова – 200 мл,
- баклажани – 2,5 кг,
- печериці – 1,5 кг,
- оцет 9 % – 100 г.
Приготування
Усі овочі помити і почистити. Через м’ясорубку потрібно пропустити всі овочі, крім баклажан і печериць. Почнемо з того, що будемо перекручувати часник і перець. Їх потрібно закладати у кінці приготування.
Тепер в одну посудину перекрутити яблука і всі овочі.
До цього всього додати олію, сіль і цукор. Добре розмішати. Поставити на невеликий вогонь. Після того, як закипить, варити ще 1,5 год.
За 40-45 хв. до закінчення приготування зайнятися баклажанами та грибами. Баклажани розрізати на такі шматочки, щоб було їх просто засовувати в банку.
Далі досить крупно нарізати гриби. Варити їх потрібно 10 хв., а баклажани – 5-7 хв.
Наше майбутнє лечо повинне варитися 1,5 год. Потім додати часник, гострий перець, оцет, гриби і баклажани. Усе це потрібно дуже акуратно розмішати, щоб не зробити кашу.
Після цього довести до кипіння і варимо ще 10 хв.
Розкласти у стерильні банки. У мене вийшло 13 півлітрових баночок. Усім бажаю приємного смаку!
«Уют» №39-23.09.2021