Лечо з баклажанів і печериць

Пропоную приготувати заготовки, які називаються «Лечо з баклажанів і печериць».

Лечо з баклажанів і печериць

Склад:

  • помідори – 2,5 кг,
  • перець солодкий – 1 кг,
  • яблука (кислі) – 1 кг,
  • морква – 0,5 кг,
  • часник – 150 г,
  • перець чилі – 2-3 шт.,
  • сіль – 3 ст. л.,
  • цукор – 1 скл.,
  • олія соняшникова – 200 мл,
  • баклажани – 2,5 кг,
  • печериці – 1,5 кг,
  • оцет 9 % – 100 г.

Приготування

Усі овочі помити і почистити. Через м’ясорубку потрібно пропустити всі овочі, крім баклажан і печериць. Почнемо з того, що будемо перекручувати часник і перець. Їх потрібно закладати у кінці приготування.

Тепер в одну посудину перекрутити яблука і всі овочі.

До цього всього додати олію, сіль і цукор. Добре розмішати. Поставити на невеликий вогонь. Після того, як закипить, варити ще 1,5 год.

За 40-45 хв. до закінчення приготування зайнятися баклажанами та грибами. Баклажани розрізати на такі шматочки, щоб було їх просто засовувати в банку.

Далі досить крупно нарізати гриби. Варити їх потрібно 10 хв., а баклажани – 5-7 хв.

Наше майбутнє лечо повинне варитися 1,5 год. Потім додати часник, гострий перець, оцет, гриби і баклажани. Усе це потрібно дуже акуратно розмішати, щоб не зробити кашу.

Після цього довести до кипіння і варимо ще 10 хв.

Розкласти у стерильні банки. У мене вийшло 13 півлітрових баночок. Усім бажаю приємного смаку!

«Уют» №39-23.09.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *