Лечо з кабачків

Лечо з кабачків

Улюблені консерви господинь – лечо. Традиційно його готують з помідорів, болгарського перцю та моркви, але існують і варіації його.

Страва, про яку ми хочемо розповісти, не менш смачна. А ще в ній є секретний інгредієнт, який дарує неповторний смак і аромат. Спробуйте приготувати її на вихідних!

Склад:

  • Кабачок – 3 шт.,
  • болгарський перець – 4 шт.,
  • часник – 4 зубки,
  • цибуля – 2 шт.,
  • томатна паста – 2 ст. л.,
  • вода – 100 мл,
  • паприка – 2 ст. л.,
  • гірчиця – 4 ст. л.,
  • сіль,
  • перець,
  • олія.

Приготування:

Кабачок і цибулю наріжте півкільцями, перець – смужками, часник подрібніть.

У чавунному казані розігрійте трохи олії. Додайте цибулю й обсмажте до прозорості.

Потім покладіть болгарський перець і часник. Тушкуйте овочі 5-7 хв. до появи аромату.

Останніми додайте кабачки, паприку, негостру гірчицю й томатну пасту, заздалегідь розведену водою. Перемішайте інгредієнти й доведіть до кипіння.

Далі вогонь зменшіть і тушкуйте під кришкою 15-20 хв.

Зніміть кришку і готуйте ще 5-10 хв.

Тепер можете розкласти лечо в стерильні банки, герметично закрийте їх і заховайте на зиму або ж подавайте лечо ще гарячим зі свіжим хлібом.

«УЮТ» №36-2019

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *