Лечо з кабачків
Улюблені консерви господинь – лечо. Традиційно його готують з помідорів, болгарського перцю та моркви, але існують і варіації його.
Страва, про яку ми хочемо розповісти, не менш смачна. А ще в ній є секретний інгредієнт, який дарує неповторний смак і аромат. Спробуйте приготувати її на вихідних!
Склад:
- Кабачок – 3 шт.,
- болгарський перець – 4 шт.,
- часник – 4 зубки,
- цибуля – 2 шт.,
- томатна паста – 2 ст. л.,
- вода – 100 мл,
- паприка – 2 ст. л.,
- гірчиця – 4 ст. л.,
- сіль,
- перець,
- олія.
Приготування:
Кабачок і цибулю наріжте півкільцями, перець – смужками, часник подрібніть.
У чавунному казані розігрійте трохи олії. Додайте цибулю й обсмажте до прозорості.
Потім покладіть болгарський перець і часник. Тушкуйте овочі 5-7 хв. до появи аромату.
Останніми додайте кабачки, паприку, негостру гірчицю й томатну пасту, заздалегідь розведену водою. Перемішайте інгредієнти й доведіть до кипіння.
Далі вогонь зменшіть і тушкуйте під кришкою 15-20 хв.
Зніміть кришку і готуйте ще 5-10 хв.
Тепер можете розкласти лечо в стерильні банки, герметично закрийте їх і заховайте на зиму або ж подавайте лечо ще гарячим зі свіжим хлібом.
«УЮТ» №36-2019