Лечо з зелених помідорів
Якщо ви не знаєте, що робити із зеленими помідорами, ми вам підкажемо. Приготуйте за нашим рецептом смачне лечо з зелених помідорів на зиму, і ваша комора поповниться відмінною консервацією.

Інгредієнти:
- 500 г зелених або бурих помідорів;
- 300 г червоних помідорів;
- 300 г солодкого перцю;
- 150 г цибулі;
- 200 г моркви;
- 2 ст. л. цукру;
- 0,5 ст. л. солі;
- 3-4 горошини запашного перцю;
- 1-2 лаврових листки;
- 3 ст. л. олії;
- 1-3 шт. гострого стручкового перцю.
Приготування
Для початку добре промийте під холодною проточною водою всі овочі. Потім очистіть моркву від шкірки і натріть її на крупній тертці.
Наріжте помідори великими часточками, зрізуючи при цьому плодоніжку.
Цибулю наріжте кільцями або півкільцями, як вам буде зручніше.
У перців зріжте плодоніжку, розріжте їх навпіл, видаліть серцевину з насінням і наріжте смужками, зручного для вас розміру.
Тепер візьміть велику каструлю, на дно налийте нерафіновану олію, поставте на середній вогонь і підігрійте.
Як тільки підігріється, складіть у каструлю підготовлені овочі.
Заправте всі інгредієнти томатною пастою, перемішайте і зменшіть вогонь.
Варіть овочі, постійно помішуючи, щоб не пригоріли, близько 1,5 год. Посоліть на свій смак.
При бажанні, якщо ви любите гострий перець, можете його також подрібнити і додати в загальну масу. Після цього поваріть ще приблизно 10 хв. і знімайте каструлю з вогню.
Готове лечо розкладіть по стерилізованих банках. Закатайте та укутайте в теплу ковдру на кілька днів.
Р. S. За бажанням, ви можете подрібнити овочі не так, як зазначено в цьому рецепті, а так, як вам подобається.
Наприклад, помідори подрібнити не часточками, а кружечками чи просто розрізати їх навпіл.
Моркву можна порізати кубиками або напівкружечками. Солодкий перець також можна нарізати скибочками, кільцями чи квадратиками.
Тут усе залежить від ваших смаків і бажань.
«Уют» №40-6.10.2022