Лечо з зелених помідорів

Якщо ви не знаєте, що робити із зеленими помідорами, ми вам підкажемо. Приготуйте за нашим рецептом смачне лечо з зелених помідорів на зиму, і ваша комора поповниться відмінною консервацією.

Лечо з зелених помідорів

Інгредієнти:

  • 500 г зелених або бурих помідорів;
  • 300 г червоних помідорів;
  • 300 г солодкого перцю;
  • 150 г цибулі;
  • 200 г моркви;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 0,5 ст. л. солі;
  • 3-4 горошини запашного перцю;
  • 1-2 лаврових листки;
  • 3 ст. л. олії;
  • 1-3 шт. гострого стручкового перцю.

Приготування

Для початку добре промийте під холодною проточною водою всі овочі. Потім очистіть моркву від шкірки і натріть її на крупній тертці.

Наріжте помідори великими часточками, зрізуючи при цьому плодоніжку.

Цибулю наріжте кільцями або півкільцями, як вам буде зручніше.

У перців зріжте плодоніжку, розріжте їх навпіл, видаліть серцевину з насінням і наріжте смужками, зручного для вас розміру.

Тепер візьміть велику каструлю, на дно налийте нерафіновану олію, поставте на середній вогонь і підігрійте.

Як тільки підігріється, складіть у каструлю підготовлені овочі.

Заправте всі інгредієнти томатною пастою, перемішайте і зменшіть вогонь.

Варіть овочі, постійно помішуючи, щоб не пригоріли, близько 1,5 год. Посоліть на свій смак.

При бажанні, якщо ви любите гострий перець, можете його також подрібнити і додати в загальну масу. Після цього поваріть ще приблизно 10 хв. і знімайте каструлю з вогню.

Готове лечо розкладіть по стерилізованих банках. Закатайте та укутайте в теплу ковдру на кілька днів.

Р. S. За бажанням, ви можете подрібнити овочі не так, як зазначено в цьому рецепті, а так, як вам подобається.

Наприклад, помідори подрібнити не часточками, а кружечками чи просто розрізати їх навпіл.

Моркву можна порізати кубиками або напівкружечками. Солодкий перець також можна нарізати скибочками, кільцями чи квадратиками.

Тут усе залежить від ваших смаків і бажань.

«Уют» №40-6.10.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *