Ледачі біляші на кефірі
- Куряче філе – 500 г, к
- ефір – 2 скл.,
- борошно – 400 г,
- сода – 0,5 ч. л.,
- сіль – 1,5 ч. л.,
- цукор – 0,5 ч. л.,
- перець мелений – за смаком,
- олія – для смаження.
Куряче м’ясо і цибулю нарізаємо великими шматочками. М’ясо, цибулю і часник перекручуємо на м’ясорубці. Фарш перчимо і додаємо сіль (приблизно 1 ч. л. без гірки). Усе перемішуємо. Для тіста беремо 2 скл. теплого кефіру, температурою близько 40 градусів. У кефір висипаємо сіль, цукор і соду. Усе перемішуємо. Сюди ж додаємо борошно у декілька підходів, після кожного перемішуючи. Тісто має вийти не рідким, і повільно стікати з вінчика для збивання. У тісто додаємо приготовлений фарш. Тісто з фаршем перемішуємо до однорідності. Смажимо ледачі біляші з двох сторін на невеликому вогні до готовності.
Якщо вогонь буде занадто великим, біляші не просмажаться у середині. Шар соняшникової олії у сковорідці повинен