Ледачі голубці в томатному соусі

У кожної господині є металеві формочки для кексів. Пора використовувати їх . Замість тіста – капустяний лист з начинкою і смачний соус в якості заправки. Простіше голубців ви точно не готували. Та й смачніше теж.
- 300 г курячого філе,
- 0,5 скл. рису,
- 1 морквина,
- 1 цибулина,
- 1 зубок часнику,
- 3 помідори,
- 300 г сметани,
- 1 головка капусти білоголовкової,
- 5-6 печериць,
- 2 ст. л. соняшникової олії,
- 20 г вершкового масла,
- сіль,
- чорний мелений перець – за смаком.
Рисову крупу замочіть на 20-25 хв. в окропі. За цей час вона трохи набухне. У киплячу воду опустіть качан капусти на 2-3 хв. Потім відокремте листя. Подрібніть цибулю, натріть моркву, наріжте гриби кубиками. Спочатку обсмажте на олії цибулю, потім додайте моркву і гриби, а через пару хвилин – подрібнений часник.
Подрібніть філе в м’ясорубці. Змішайте його з цибулево-грибною масою, рисом, спеціями. Наріжте помідори шматочками. Подрібніть у блендері. Пропустіть через сито. Змішайте сік зі сметаною. Змастіть формочки для кексів вершковим маслом. Застеліть дно капустяним листям, залишаючи звисати краї. Зверху викладіть фарш, полийте 2 ст. л. томатного соку. Накрийте начинку звисаючою частиною листа. Ще раз полийте соусом. Запікайте 45 хв. при температурі 170 ° С. Потім переверніть форму на тарілочку і вийміть голубець.