Ледачі голубці по-закарпатськи
Вам не доведеться гаяти час, щоб накрутити гору голубців! 15-20 хв. підготовки – і ледачі голубці по-закарпатськи вже на плиті.

Склал:
- Фарш – 500 г,
- рис – 300 г,
- цибуля – 250 г,
- морква – 150 г,
- болгарський перець – 150 г,
- помідори – 2 шт.,
- капуста – 1 шт.,
- паприка – 2 ч. л.,
- томатний сік – 100 мл,
- сіль,
- перець,
- кріп.
Приготування
Наріжте капусту, присипте її сіллю, перемішайте і залиште на годину.
Розігрійте сковороду з олією. Обсмажте нарізану цибулю до золотистого кольору.
Дрібно наріжте болгарський перець і додайте на сковороду до цибулі. Перемішайте та обсмажте кілька хвилин.
Додайте натерту на тертці моркву й обсмажте овочі, постійно помішуючи. Наприкінці додайте бланшовані та нарізані помідори. Готуйте ще 2 хв., а потім приправте овочі солодкою паприкою.
Змішайте промитий рис із засмажкою, фаршем та подрібненим кропом. Посоліть і поперчіть до смаку. Перемішайте інгредієнти.
Викладіть у каструлю капусту та рисово-м’ясну суміш, чергуючи шари. Зверху полийте томатним соком, а потім залийте водою так, щоб вона не діставала верхнього шару. Накрийте кришкою каструлю і варіть до готовності на невеликому вогні. Знадобиться 25-30 хв.
Після приготування добре перемішайте страву і подавайте на стіл.
«Уют» №36-1.09.2022