Ледачі голубці по-закарпатськи

Вам не доведеться гаяти час, щоб накрутити гору голубців! 15-20 хв. підготовки – і ледачі голубці по-закарпатськи вже на плиті.

Ледачі голубці по-закарпатськи

Склал:

  • Фарш – 500 г,
  • рис – 300 г,
  • цибуля – 250 г,
  • морква – 150 г,
  • болгарський перець – 150 г,
  • помідори – 2 шт.,
  • капуста – 1 шт.,
  • паприка – 2 ч. л.,
  • томатний сік – 100 мл,
  • сіль,
  • перець,
  • кріп.

Приготування

Наріжте капусту, присипте її сіллю, перемішайте і залиште на годину.

Розігрійте сковороду з олією. Обсмажте нарізану цибулю до золотистого кольору.

Дрібно наріжте болгарський перець і додайте на сковороду до цибулі. Перемішайте та обсмажте кілька хвилин.

Додайте натерту на тертці моркву й обсмажте овочі, постійно помішуючи. Наприкінці додайте бланшовані та нарізані помідори. Готуйте ще 2 хв., а потім приправте овочі солодкою паприкою.

Змішайте промитий рис із засмажкою, фаршем та подрібненим кропом. Посоліть і поперчіть до смаку. Перемішайте інгредієнти.

Викладіть у каструлю капусту та рисово-м’ясну суміш, чергуючи шари. Зверху полийте томатним соком, а потім залийте водою так, щоб вона не діставала верхнього шару. Накрийте кришкою каструлю і варіть до готовності на невеликому вогні. Знадобиться 25-30 хв.

Після приготування добре перемішайте страву і подавайте на стіл.

«Уют» №36-1.09.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *